• Načítám...
>

Literární soutěž O zlatý klíč zná své vítěze

  • 17. září 2018,
  • 16:55,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Praha 11 vyhlásila výsledky tradiční jihoměstské soutěže o nejlepší literární útvar. Soutěže se už poněkolikáté zúčastnili dospělí i děti. Ti nejlepší získali zajímavé dary a ocenění.

Reklama

V rámci Dnů Prahy 11 vyhlásila MČ vítěze 9. ročníku literární soutěže O zlatý klíč. Tématem letošního zadání bylo už tradičně Jižní Město.

"Je na místě přiznat, že Nobelova cena za literaturu se Praze 11 zatím vyhýbá, nicméně nevzdáváme to a abychom motivovali autory mladší i starší, tak pořádáme tuto cenu, která je pro ně takovou výzvou k sepsání nějaké povídky a kdo ví? Třeba nakonec na tu Nobelovu cenu dojde," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11. 

Výsledky literární soutěže byly vyhlášeny ve 2 kategoriích. V té první, do 15 let, zvítězila roztleskávačka Ester Beranová ze ZŠ Pošepného náměstí.

"Já jsem to vůbec nečekala, jelikož jsem na konci prázdnin odjela se svým sportovním týmem do zahraničí na soutěž. Když jsem teď přišla do školy, tak mi to oznámila paní učitelka. Moje práce byla taková detektivka o tom, že tady na Praze 11 je nějaký vrah, který vraždí hlavně bezdomovce u nás v Krčském lese," řekla Ester Beranová, vítězka mladší kategorie.

V kategorii nad 15 let porotu nejvíce oslovily básně Jaro a Stáří z pera jednadevadesátileté Jiřiny Adamcové z chodovského domova pro seniory. Obě básnická díla jsou inspirována autorčiným životem a dobou, ve které vyrůstala. 

"Já jsem měla krásné dětství na vesnici, kde nebyla ani elektřina a bylo to nádherné. Toto jsou oslavy toho, jak jsme vynášeli Moranu, jak jsme ji symbolicky hodili do potoka, co se dělo ten den," řekla Jiřina Adamcová, vítězka starší kategorie. 

O cenu se utkalo celkem 28 soutěžících. Ti nejlepší si od MČ odnesli květinu, diplom a drobné věcné dárky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu