• Načítám...
>

V Praze 11 uctili výročí vzniku Československa

  • 26. října 2018,
  • 16:00,
  • PRAHA 11,
  • Natálie Forsterová

V Praze 11 si připomněli sté výročí od založení Československa. K této příležitosti vysadila zdejší radnice na prostranství U Křížku nový strom. Konkrétně lípu srdčitou.

Reklama

Takzvané prostranství U Křížku, tedy křížení ulic Bartůňkova a Starochodovská v Praze 11. Právě tady si vedení zdejší radnice společně se zástupci policie a dobrovolných hasičů připomněli 100. výročí od založení Československa. K této příležitosti tedy slavnostně zasadili strom. 

"Je to strom ke 100. výročí naší republiky. Doplňuje pětici lip, které tady kdysi stály. Teď jsou to už stromy nové, protože ty staré už tak dlouho nevydržely. Je to i taková historická návaznost," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11.

"Samozřejmě i Městská policie ctí oslavy sta let naší republiky a tudíž patříme k městské části Praha 11, takže dnešní den jsme si nemohli nechat ujít," řekl Petr Schejbal, ředitel Městské policie Prahy 11.

"Původně tady bylo takové rozcestí. V roce 1868 tady byl postavený křížek a postupně tady přibývalo a ubývalo stromů tak, jak šel čas. Takže současný stav je svým způsobem navázání na tradici a i něco nového tím počtem a rozložením. Je to, myslím, hezké," řekl Jiří Bartoň, kronikář MČ Praha 11. 

Po slavnostním zasazení lípy srdčité se všichni přítomní vydali ještě do parku u Chodovské tvrze, kde se nachází památník svobody. Starosta MČ Praha 11 k němu při této příležitosti položil věnec.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu