• Načítám...
>

KC Zahrada se proměnilo v hernu pro děti

  • 12. listopadu 2018,
  • 12:00,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Reklama

Praha 11 už potřetí hostila dětský projekt KUK. Prostory KC Zahrada se tak proměnily v hernu pro malé děti. Celý dům tak zaplnili rodiče s ratolestmi od 10 měsíců do 3 let. 

"Dětských akcí je samozřejmě spousta. Ale říkali jsme si, že by bylo hezké udělat akci, kde si právě malé děti mohou ve svém vlastním tempu projít různé interaktivní aktivity tak, jak potřebují. A chceme také trochu zamezit částečné sociální izolaci rodičů na mateřské dovolené," řekla Daniela Fialová, organizátorka akce.

Ti mohli se svými ratolestmi v několika místnostech KC navštívit různé autorské herny. Pro malé průzkumníky bylo přichystáno třeba obří bludiště. 

"Jsou to 4 roční období, kdy každé to období je něčím zajímavé. Podzim trochu šustí, takže tam máme více šustivých materiálů. V zimě cinkají rolničky. Jsou to různé materiály a zvuky, které dětí tím, jak to bludiště procházejí, potom objevují," řekla Daniela Fialová, organizátorka akce.

Jiná z místností byla tématicky věnována Antarktidě. Příjemný prostor v modré barvě si kladl za cíl malé rošťáky trochu zpomalit.

"Měl by to být takový příjemný, uklidňující prostor laděný do modré barvy, trochu připomínající kry a oblast, kde je věčná zima, kde všechno tak trochu zamrzne a zpomalí se. Děti si tady užijí své hlavně v kuličkových bazénech, u kterých se snažíme, aby byly spíše laděné do nějaké uklidňující barvy," řekla Daniela Fialová.

"Je to vlastně úplně jediný festival tohoto druhu v celé Praze. My je tady hostíme a spolupracujeme s nimi již třetí rok. Jak vidíte na návštěvnosti, tak dobře děláme, protože zájem je o to obrovský a dokonce ta kapacita je naplněna do té míry, že nemůžeme všem vyjít vstříc," řekla Iva Molenová, ředitelka Kulturního Jižního Města.

Vstupenky do KUK herny byly kompletně rozprodané. Akce pro děti se během víkendu zúčastnilo více než 2 tisíce návštěvníků. Příští akcí pro rodiny s dětmi bude v Praze 11 Mikulášský průvod.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu