• Načítám...
>

Radnice Prahy 11 je zatím bez nového vedení

  • 15. listopadu 2018,
  • 15:09,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 11 stále probíhají jednání o nové koalici. Ani poslední zasedání zastupitelstva nepřineslo jednoznačné informace. Radnici by pravděpodobně mohla vést čtyřkoalice složená z Pirátské strany, hnutí ANO, Top 09 a ODS.

Reklama

Od komunálních voleb v Praze uběhlo několik týdnů a většina městských částí už zná své nové vedení. Třeba v Praze 11 ale o nové koalici stále probíhají jednání.

"Máme zhruba dvě varianty, jedna z nich je spolupráce s vítězným Hnutím pro Prahu 11 a druhá je reakce na memorandum, kdy se politické strany TOP 09, ANO a ODS spojily v tzv. memorandum a vyzvali Piráty ke spolupráci. U nás je to tak, že jednáme s oběma subjekty a hledáme tu nejvýhodnější variantu pro Piráty na Praze 11," řekl Jiří Dohnal, kandidát na starostu MČ Praha 11.

Pokud by nakonec koalice mezi Pirátskou stranou, hnutím ANO a TOP 09 a ODS vznikla, zkvalitnit by chtěla třeba pořádek v ulicích MČ.

"Chceme zvýšit finance na tento sektor a zajistit lepší správu té firmy, která to teď dělá. Myslím tím nedopalky a odpadky na ulicích, které docela trápí některé části Jižního města," řekl Ondřej Prokop, kandidát na starostu MČ Praha 11.

Pokračovat by se ale mělo i v rozpracovaných projektech.

"Pokud bychom v koalici byli, tak první kroky budou dokončení ubytovny Sandra, vystěhovat současné nájemce a umožnit ubytování lidí z Jižního města, aby nebyl nepořádek na ulicích, lepší údržba zeleně," řekl Ondřej Prokop.

Dalším z plánovaných projektů by mohla být také výstavba nové sportovní haly u Modré školy. Podle Jakuba Lepše z Top 09 o tuto stavbu projevil zájem i Magistrát hlavního města. Jestli se ale plány v budoucnu naplní, ukáže až čas. Situaci v 11. MČ budeme i nadále sledovat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu