• Načítám...
>

Zastupitelé v Praze 11 schválili rozpočet

  • 29. ledna 2019,
  • 10:23,
  • PRAHA 11,
  • Natálie Forsterová

MČ Praha 11 schválila rozpočet na příští rok. Dokument, který schválilo zastupitelstvo Jižního Města, počítá s příjmy 438 milionů korun a výdaji 648 milionů. Schodek bude radnice financovat z vlastních zdrojů.

Reklama

Praha 11 je poslední částí metropole, která po říjnových volbách stále nemá nové vedení. I tak už ale místní zastupitelé odsouhlasili rozpočet pro rok 2019, který předložila dosluhující rada MČ. 

"Čekají nás některé velké investice, např. rekonstrukce Sandry, což je ta nechvalně známá ubytovna. Ta bude poměrně nákladná. To je samozřejmě rozdíl oproti minulému roku. Ale v minulém roce jsme také měli investice, zase třeba někde jinde. Myslím si, že z toho, co máme k dispozici, vždy je toho samozřejmě málo, jsme dokázali sestavit docela rozumný rozpočet," řekl Petr Jirava, starosta MČ Praha 11. 

Návrh rozpočtu zastupitelé projednávali řadu hodin. Podle místostarosty Jakuba Lepše z TOP 09 je ale letos jasnou prioritou školství. 

"My jsme tam na poslední chvíli prosadili nárůst zhruba o 10 milionů, z nichž větší část půjde do základních škol. Mimo jiné, největší nárůst počtu žáků je v základních školách. Mateřské školy mají také nějaký nárůst prostředků, který je ale menší, protože ty děti tam ubývají," řekl Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

A finance půjdou v Praze 11 také na parkování. Zdejší radnice za ně chce postavit nový parkovací dům. Podle starosty Petra Jiravy z hnutí ANO by mohl vzniknout v Brandlově ulici. 

"Doufám, že letos minimálně jeden parkovací dům postavíme a budeme vyhledávat i místa, kde by se dalo za méně peněz pár parkovacích míst postavit na různých méně využívaných prostranstvích," řekl Petr Jirava. 

Praha 11 bude letos hospodařit se schodkovým rozpočtem. Dokument, který schválilo zastupitelstvo Jižního Města počítá s příjmy 438 milionů korun a výdaji 648 milionů korun. Schodek bude radnice financovat z vlastních zdrojů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu