• Načítám...
>

Praha 12 rekonstruuje silnice a chodníky

  • 21. srpna 2017,
  • 12:57,
  • PRAHA 12,
  • Lukáš Kubát

Praha 12 dostala od magistrátu více než deset milionů korun na opravu komunikací. Zbudovat by se měla ale i nová autobusová zastávka u Cholupického hřbitova, kde dosud dobrá dopravní obslužnost chybí.

Reklama

Nově zrekonstruované silnice, chodníky nebo nová zastávka autobusu. To plánuje dvanáctá MČ. Od magistrátu na dopravní infrastrukturu dostala 10 milionů korun.

"My jsme letos požádali cca o 10 milionů korun, které nám skutečně magistrát dal k dispozici. My za tyto finanční prostředky opravíme zhruba 5 komunikací," řekla Lenka Vedralová, radní MČ Praha 12.

Rekonstruovat se budou třeba ulice U Šumavěnky, Na Havránce nebo Nad Vinicí.

"Komunikaci Hornocholupická, která nás už léta trápí. TSK tam v minulých letech provedlo rekonstrukci komunikace, nicméně chodníky jsou v naší správě," řekla Lenka Vedralová.

Nově by se měla vybudovat zastávka autobusů, a to u Cholupického hřbitova, kde doposud autobusové spojení chybělo.

"Hřbitov v Cholupicích je prakticky uprostřed polí, tudíž pro pěší je nedostupný. My jsme vyslyšeli prosby našich starších spoluobčanů, kteří už léta letoucí prosí o to, aby se jim ten hřbitov nějakým způsobem zpřístupnil. Také jsme po dohodě s ROPIDEM a DP vypracovali projekt na výstavbu autobusových zastávek," řekla Lenka Vedralová.

Autobusy na Cholupického hřbitově by měly zastavovat už do konce kalendářního roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu