• Načítám...
>

Nová zastávka u Cholupického hřbitova je v provozu

  • 31. října 2017,
  • 13:11,
  • PRAHA 12,
  • Lenka Pechalová

Významný milník našich dějin 28. říjen roku 1918 si lidé připomněli také u Cholupického hřbitova. Pietní shromáždění uspořádala Praha Libuš a Praha 12 ve spolupráci s Modřanskou farností. Zároveň tu byl i slavnostně zahájen provoz nové autobusové zastávky.

Reklama

Při příležitosti oslav státního svátku byl za podpory radnice Prahy 12 zahájen provoz nové autobusové zastávky u Cholupického hřbitova. Celá akce začala oslavou samotného svátku a to pietním aktem u pomníku padlých 1. sv. války v Písnici.

"My jsme udělali malý pietní akt, kdy zazpíval komorní sbor Libuše, spolu s panem starostou jsme promluvili k přítomným občanům a pan farář Pecinovský se pomodlil. Byla to taková příležitost především pro starší lidi, kteří mají úctu - jak ke svým předkům, kteří leží zde na Cholupickém hřbitově, tak i k těm předkům, kteří padli v 1. sv. válce," řekl Jiří Koubek, starosta MČ Praha Libuš.

Poté se na místo samotné zastávky přesunuli všichni zúčastnění autobusem a následoval její křest knězem tamní farnosti. Tato zastávka leží na hranici dvou městských částí - Praha 12 a Praha Libuš, a tak hřbitov budou moci navštěvovat občané obou částí, kteří také přišli s návrhem samotné zastávky.

"Jsem rád, že se nám podařilo občanům naslouchat a myslím si, že zastávka u hřbitova je jedna z těch nejdůležitějších zastávek, protože starší generace, která cestuje na hřbitov, určitě toto místo uvítá," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12.

Realizace návrhu této zastávky pak byla velmi rychlá. Trvala totiž přesně dva měsíce.

"Projekt nám vypracoval pan Ing. Sobol. V tuto chvíli ho musím pochválit, neboť reagoval velice rychle a projekt nakreslil prakticky přes noc. K samotné realizaci došlo za dva měsíce. ROPID nám zavedl linku číslo 113, která původně končila v Písnici, tak nám ji protáhl až do Cholupic a Točné," Lenka Vedralová, radní MČ Praha 12.

Radnici Prahy 12 vyšla celá stavba na 300 tisíc korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu