• Načítám...
>

Praha 12 chce digitalizovat městský úřad

  • 1. listopadu 2017,
  • 0:50,
  • PRAHA 12,
  • Milan Řepka

Městská část Praha 12 zahájila proces tzv. digitalizace úřadu. Jedná se o opatření, která by měla významně snížit administrativní zátěž nejen úředníků radnice, ale také občanů městské části.

Reklama

Cílem rozhodnutí MČ Praha 12 o digitalizaci úřadů je nejen snaha o snížení administrativní zátěže občanů a úředníků, ale vytváří to i prostor pro rychlejší a ekonomicky efektivnější fungování celého úřadu místní samosprávy.

"Já si myslím, že by mělo být digitalizováno všechno. Pro mě je hrozná představa, že musím chodit i na poštu. Jakákoliv digitalizace urychluje procesy, komunikaci mezi občanem a úřadem," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12.

"Mělo by se to týkat v podstatě veškerých dokumentů, se kterými MČ pracuje. Smlouvami počínaje, rozhodnutími konče," řekl Tomáš Hejzlar, tajemník úřadu MČ Praha 12.

Celková digitalizace úřadu MČ Praha 12 je mimo jiné i snahou o snížení fyzického množství archivních a papírových dokumentů, s nimiž musejí pracovat nejen úředníci, ale také občané této MČ.

"V té elektronické podobě je to jednodušší, ať už z hlediska toho vlastního archivování, že nemáme obrovské archivy, kde jsou miliony šanonů a špatně se v tom hledá, ale když to máte v nějakém elektronickém systému, tak se tam dostane každý bez potíží, nemusí nikam chodit. Archiv stavebního úřadu, který má svou obrovskou specifiku, protože veškeré spisy týkající se jednotlivých staveb musí být na tom úřadě uloženy po celou dobu existence stavby. Takže když postavíte barák a on bude 200 let stát, tak 200 let musí mít ten stavební úřad uloženou veškerou dokumentaci. Máme trošku technický problém, jak to rozumně naskenovat a dostat do té elektronické podoby," řekl Tomáš Hejzlar.

Správné využití moderních technologií může zlepšit nejen kvalitu života občanů, ale zároveň přináší i úspory do městské pokladny. To je vlastně hlavní důvod, proč se radnice MČ Praha 12 rozhodla pro využití moderních technologií. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu