• Načítám...
>

Podzimní sobota v Praze 12 patřila dětem

  • 6. listopadu 2017,
  • 17:42,
  • PRAHA 12,
  • Blanka Holoubková

Pestrou sobotu připravili dětem z Prahy 12 místní dobrovolníci. V Modřanské rokli uspořádali pochod pohádkovým lesem a v nedalekých Chloupicích zase pozvali mladé hasiče ze širokého okolí k závodům v orientačním běhu.

Reklama

Modřanskou rokli obsadily pohádkové bytosti. Sněhurka, vodník, král nebo maková panenka pomáhali dětem plnit na šesti stanovištích různé úkoly a hádanky.

"Děti mají za úkol projít po chůdách a potom mají poznat minimálně 4 pohádkové postavičky. Je tam například Krtek, Rumcajs, Maková panenka," řekl Tomáš Kareš, představitel krále.

"U nás na stanovišti 3 tady přebíráme hrášek a čočku. Jako druhý úkol tady mají najít rozdíly," řekla Natálie Pechová, představitelka Makové panenky.

Stovky spokojených dětí a rodičů vylákali na procházku do rokle plné pohádek organizátoři ze Spolku pro lepší život v Praze.

"My jsme úplně nadšeni, počasí nám vyšlo skvěle a počítáme účast asi 500 - 600 dětí. Původně jsme měli vytištěno asi 480 soutěžních kartiček, ale ty jsme během hodiny rozdali. Naštěstí jsme měli nějaké natištěné v zásobě, které jsme hned museli nastříhat a rozdáváme je soutěžícím," řekl Vojtěch Kos, předseda představenstva Spolku pro lepší život v Praze.

anketa

Zatímco v pohádkové rokli se děti spíše bavily a hrály si, v nedalekých Cholupicích naopak závodily. Místní sbor dobrovolných hasičů uspořádal již třináctý ročník orientačního běhu pro mladé adepty hasičského řemesla.

"Je to soutěž, kde pro děti na trase čeká celkem 10 stanovišť, kde plní všemožné úkoly od požárních přes topografii. Letos se to sešlo krásně, datum 4. 11., kdy náš kolektiv mladých hasičů v Cholupicích slaví své 13. narozeniny od svého znovuobnovení. Pro nás je ta událost o to lepší," řekl Vítězslav Svoboda, vedoucí kolektivu mladých hasičů SDH Cholupice.

"My jsme na ten závod běželi už poněkolikáté, museli jsme plnit různá stanoviště. Myslím si, že se nám ve všech docela dařilo. Už jsme tedy obhájili vítězství z minulého roku a jezdíme sem rádi," řekla Markéta Vltavská, závodnice SDH Sloup.

Organizace závodu významně podpořila i radnice Prahy 12.

"Na Praze 12 se snažíme a myslím si, že se všichni snaží, aby se tady stále něco dělo. Aby tady byly akce, které jsou hlavně pro děti. Myslím si, že ty děti patří k nám a je to naše budoucnost," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12.

Už za týden si tak děti v Praze 12 mohou užít lampionový průvod u příležitosti Dne veteránů. Ten povede ze Sofijského náměstí ke škole T. G. Masaryka. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu