• Načítám...
>

Praha 12 má elektromobil

  • 1. prosince 2017,
  • 19:05,
  • PRAHA 12,
  • Lucie Sinková

Reklama

MČ Praha 12 má svůj první elektromobil. Uspěla totiž s žádostí o dotaci na projekt Udržitelná mobilita MČ Praha 12.

"Já jsem velmi rád, že jsme tuto dotaci na elektromobily získali a že jsme po několika letech mohli i díky tomuto programu obměnit náš vozový park," řekl Robert Králíček, radní MČ Praha 12.

Elektromobil bude sloužit ke služebním účelům pro jízdy na území MČ, například při výkonu k zajištění kontroly a správy svěřeného majetku v oblasti údržby veřejné zeleně, ale i mimo území hlavního města Prahy.

"Ale také třeba ke služebním účelům pana starosty, tak aby prezentoval městskou část a jezdil efektivně," řekl Robert Králíček.

"Pro nás to znamená to, že si vyzkoušíme, jak takový elektromobil může fungovat v provozu MČ a samozřejmě že bychom chtěli takových elektromobilů více, aby naši úředníci při tom přejíždění po MČ doopravdy byli ekologičtí," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12.

"Proběhlo standardní výběrové řízení s podmínkami toho operačního programu, ze kterého jsme vybrali dodavatele tohoto elektromobilu," řekl Robert Králíček.

Přínosem projektu je snížení negativních vlivů dopravy na zdraví obyvatel a životní prostředí - zejména snížení emisí z dopravy a snížení hlukové zátěže. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu