• Načítám...
>

Prahu 12 rozzářilo několik vánočních stromků

  • 4. prosince 2017,
  • 13:58,
  • PRAHA 12,
  • Lenka Pechalová

Na první adventní neděli rozsvítila Městská část Praha 12 svůj poslední strom. Součástí celého programu byly výtvarné dílny nebo živá hudba.

Reklama

Radnice prahy 12 rozsvítila už i svůj poslední vánoční strom.

"Samozřejmě jsme rozsvítili několik stromečků na MČ. První byl v Cholupicích, druhý byl na Točné, další jsme rozsvítili na našem hlavním náměstí - Sofijském. Také se rozsvítil stromeček v Komořanech a ve Viničním domku," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12.

Nechyběl ani bohatý doprovodný program. Ve výtvarných dílnách děti krájely jablíčka, zdobily perníčky, lily olovo nebo pouštěly skořápky. Výzdoba celého Viničního domku byla velmi pestrá.

"Za mnou můžete vidět 3 druhy výzdoby vánočních stromů - staročeská verze, retro a moderní, rsp. současný trend letošních Vánoc, který bude laděný do stříbrné a bílé," řekl Robert Králíček, místostarosta MČ Praha 12.

Koledy zazpívaly děti ze Základní umělecké školy Music Art. Na akci dorazila i náměstkyně primátorky Eva Kislingerová, která popřála svým spoluobčanům klidné a pohodové vánoční svátky.

"Hlavně bych jim chtěla popřát hodně klidu, aby si tu vánoční dobu užili v kruhu rodiny, pokud je to možné, a aby jim to přineslo určité uvolnění a pohodu, tak jak od těch Vánoc očekáváme," řekla Eva Kislingerová.

V rámci akce se konala dobročinná sbírka a bazar pro Hnutí Na vlastních nohou Stonožka. Výtěžek sbírky půjde na výzkum Crohnovy choroby u dětí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu