• Načítám...
>

Praha 13 získala na Pražském hradě ocenění

  • 27. listopadu 2019,
  • 22:08,
  • PRAHA 13,
  • Ladislav Jakub

Městská část Praha 13 získala na Pražském hradě významná ocenění. Národní cenu za společenskou odpovědnost v oblasti veřejného sektoru, v kategorii obcí s rozšířenou působností a také jako absolutní vítěz Národních cen za společenskou odpovědnost. Ocenění si přišli převzít starosta Prahy 13 David Vodrážka a tajemník Úřadu městské části Praha 13 Jaroslav Mareš.

Reklama

Za přístup k lidem, obyvatelům i zaměstnancům a vůbec ke svému okolí. Za to se uděluje cena za společenskou odpovědnost. Tu letos získala radnice v Praze 13. Přesně po roce, kdy na stejném místě, tedy ve Španělském sále Pražského hradu, dostala cenu za kvalitu - za kvalitní služby občanům. Letošní cenu si od náměstka ministra vnitra Josefa Postráneckého a zástupce Ministerstva průmyslu a obchodu Jana Dejla převzal starosta MČ Praha 13 David Vodrážka a tajemník Úřadu MČ Praha 13 Jaroslav Mareš. Podle starosty se jeho úřad každým rokem posouvá o stupínek výš. A to ve všech směrech.

"Zlepšování kvality, zlepšování komunikace s občany, s lidmi, kteří si vyřizují různé věci u nás na úřadě. Je to úsilí zejména úředníků, zaměstnanců úřadu. Těm bych za to chtěl velice poděkovat. Ale já jsem spíše od toho, abych vytvořil těm zaměstnancům pokud možno co nejlepší prostředí, aby mohli v klidu a v pohodě kvalitně pracovat ve stabilních prostředí. To je totiž velice důležité nejen v politice, ale i v soukromé firmě," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Pracovní zázemí má podle Davida Vodrážky velký vliv na pracovní výsledky. Je prý zodpovědný za spokojenost zaměstnanců a posléze návštěvníků úřadů. Tomu všemu se na radnici ve Stodůlkách vede. Za Ministerstvo průmyslu a obchodu, které národní ceny pořádá, se zúčastnil i ministr Karel Havlíček.

"Ti, co dnes přebírali, patří skutečně mezi absolutní elitu a mezi ty, kteří skutečně vytváří přidanou hodnotu v rámci ČR," řekl Karel Havlíček, ministr průmyslu a obchodu.

Radnice ve Stodůlkách má dlouhodobě dobrý ohlas u veřejnosti.

"Děláme každý rok mystery shopping, kdy nezávislý subjekt hodnotí, jak dokážeme uspokojovat potřeby našich občanů. A vychází to velice dobře, takže to ocenění nebylo nahodilé," řekl Jaroslav Mareš, tajemník, MČ Praha 13.

Přesto byli zástupci MČ Praha 13 zaskočeni.

"Že získáme druhé ocenění, a to druhé jako absolutní vítěz, to je pro nás překvapení," řekl Jaroslav Mareš.

Účastníci letošního 19. ročníku cen za společenskou odpovědnost a cen kvality byli hodnoceni podle modelu Evropské nadace pro management kvality a Organizace spojených národů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu