• Načítám...
>

Mateřská škola U Stromu je o kus blíž přírodě

  • 23. června 2020,
  • 22:49,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Mateřská škola U Stromu v pražských Stodůlkách má ve svém areálu novou bylinkovou zahradu. Ta bude sloužit nejen k relaxaci a odpočinku, ale také k výuce. Děti se díky ní naučí pěstovat rostliny a starat se o ně. Zahradu vybudovala MČ Praha 13 a náklady na její realizaci vyšly přibližně na 5 milionů korun.

Reklama

Mateřská škola U Stromu se může pyšnit novou zahradou. Tu nechala vybudovat Praha 13 a sloužit bude nejen k odpočinku, ale i k výuce.

"Úplně se to nabízelo, protože to je nově postavená mateřská škola. My jsme v té další etapě počítali právě s tím, že pozemek, který byl původně zaasfaltován, přidružíme k zahradě školky a uděláme tam ne klasické hřiště, protože to už ta MŠ má, ale uděláme bylinkovou zahradu. Chtěli jsme, aby děti viděly, jak rostou různé bylinky, jahody, borůvky apod. Nejen, že to budou moci paní kuchařky využívat v kuchyni, ale zejména ty děti uvidí, že borůvky nebo jahody nerostou v supermarketu, ale rostou skutečně na rostlinkách," říká David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

"Budeme moci dětem přiblížit celý proces od sázení po následnou péči, kompostování a sklizeň. Moc se společně s dětmi těšíme na to, až budeme pěstovat zeleninu, poznávat bylinky, ochutnávat co jsme vypěstovali," dodává Jozefa Takáčová, ředitelka MŠ U Stromu.

Zahrada ale nemusí sloužit pouze pro účely mateřské školy. Vedení Prahy 13 by rádo do tohoto projektu zapojilo i rodiče dětí. 

"Můžou tady děti s rodiči třeba kompostovat nebo pokud sem dáme nějaké zvýšené záhony, tak lze tady pěstovat třeba i základní zeleninu, jako např. ředkvičky, salát, cibulku. Myslím si, že by to bylo skvělé využití, došlo by k propojení takového soužití rodičů, dětí a pracovníků školy," říká Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

Vybudování zahrady vyšlo Prahu 13 přibližně na 5 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu