• Načítám...
>

Centrální park Lužiny obsadili bull psi s páníčky

  • 24. srpna 2020,
  • 12:40,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

V Centrálním parku Lužiny v Praze 13 se konal už tradiční Rekord Bull Sraz. Tato akce se konala už posedmé, ale v Praze 13 vůbec poprvé. A bylo vidět, že park třinácté městské části je pro setkávání lidí a psů přímo stvořený. Podle odhadů sem dorazilo okolo pěti set psů v doprovodu svých páníčků. K vidění byl bohatý, doprovodný program. Soutěže o pamlsky, canisterapie a mnoho dalšího. A především se potvrdilo, že tihle psi mají k obávaným šelmám, při správné výchově a socializaci, opravdu hodně daleko.

Reklama

Když šel někdo nezainteresovaný v sobotu mezi 12 až 17 hodinou Centrální parkem v Lužinách v Praze 13, musel si připadat, že mu přechází zrak. Všude totiž byli samí bulíci neboli zástupci plemene bull. Za podpory Prahy 13, se tam totiž konal sedmý ročník Rekord Bull Srazu.

"Městská část se podílela nejen záštitou této akce, ale přispěli jsme i finančně na tu samou organizaci. Tuším, že se jedná o částku třicet tisíc korun. Myslím si, že je to dobře. Praha 13 má na svém území mnoho pejskařů. Máme zde několik tisíc registrovaných, očipovaných psů,"popsal David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Kromě bohatého programu se akce snažila zbavit tyto psy nálepky nebezpečných šelem a ukázat, že při správné výchově tomu může být přesně naopak.

"Lásku k lidem mají vrozenou. Když ho někdo ale hodně chce zkazit, tak ho zkazí a naučí ho útočit i na lidi. Ale zrovna u bull psů je to velká práce. Ale jsou takový lidé. Pořídí si roztomilé štěňátko, kterému se nevěnují, nevedou ho k ničemu, nevychovávají ho, tak takový pes samozřejmě za chvíli začne doma velet," vysvětlila Kateřina Kašparová, pořadatelka Rekord Bull Srazu.

Tihle psi spíše než obávané zabijáky, připomínají velké dobráky. I proto se často využívají v rámci canisterapie.

"Bull psi, zejména pak bulteriéři a stafbulíci, jsou velmi vhodní pro canisterapii, protože jsou velmi psychicky stálí a hlavně milují lidi. Jak jsem již řekla mají vrozenou lásku k lidem," doplnila Kateřina Kašparová, pořadatelka Rekord Bull Srazu.

A jak je vidět, tak i lidé milují bulíky

Anketa

"Jsou nebojácní a přátelští. Vůči dětem a lidem všeobecně. Určitě je doporučuji."

"Jsou takoví nejvěrnější. Jelikož mám malou dceru, tak vidím, že se k ní pes chová úžasně. Je to prostě jednička."

"Není to žádná třasořitka. Je to hodný, poslušný a mazlivý pes. Domácí miláček. "

Na srazu se představilo okolo pěti set bulíků v doprovodu se svými páníčky. Ti nejšťastnější z nich, si mohli vysoutěžit pamlsek anebo si zakoupit originální kalendář, kde bylo vidět, že bulíci jsou opravdu šoumeni od přírody. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu