• Načítám...
>

Praha 13 spustila vylepšenou mobilní aplikaci

  • 30. listopadu 2020,
  • 10:30,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

Praha 13 spustila pro své občany vylepšenou mobilní aplikaci, která lidem poskytuje důležité informace týkající se událostí konaných na území městské části, vyhledávaní dopravních spojů, úředních hodin či vyřízení dokladů. Velkou změnou a vítanou novinkou je pak správa a řešení závad.

Reklama

Radnice Prahy 13 si pro své občany připravila vylepšenou mobilní aplikaci, která umožňuje rychlé vyhledávání důležitých informací. Zájemci zde naleznou například infolinku pro seniory či kalendář kulturních a sportovních událostí. Zároveň uživatelům umožňuje se předem na úřad objednat.

"Lidé se mohou objednat sem na úřad, mohou si zjistit všechny potřebné informace, mohou si zjistit, jak jezdí PID. Všechny tyto poměrně důležité věci," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Díky přehlednému designu a rozlišení, které se automaticky přizpůsobuje velikosti displeje, je vyhledávání informací mnohem přehlednější a rychlejší. 

"Design aplikace je přizpůsoben obrazovkám moderních chytrých telefonů, jednotlivé dlaždice a funkcionality jsou přehledně řazeny. K dalším novinkám patří full textové vyhledávání, které vyhledává slova v nadpisech a podnadpisech. Věnovali jsme se i přítomnosti pro nevidomé," řekl Libor Hakl, vedoucí odd. projektových řízení MČ Praha 13. 

Další zajímavou novinkou je správa a řešení nahlášených závad. Stačí mobilním telefonem vyfotit například rozbitou lavičku, nefunkční veřejné osvětlení nebo nepořádek kolem kontejnerů a poslat.

"Pokud máte aplikaci v mobilu, který vás sleduje, kde se nacházíte, tak rovnou přijde i to konkrétní místo, kde to je a nebo můžete prstem na mapě najít přesně to místo a odeslat i s tím místem," řekl David Vodrážka. 

Zájemci zde naleznou i praktické rady, poučení a doporučení, jak lépe zvládnout koronavirovou pandemii. Nebo nepostradatelné kontakty, kam se v případě nákazy obrátit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu