• Načítám...
>

Praha 13 chystá v létě opravy škol i program pro děti

  • 22. června 2021,
  • 9:32,
  • PRAHA 13,
  • Lenka Castillo

V Praze 13 se budou během letních prázdnin opravovat školy a školky. Ve velké většině se jedná o rozsáhlejší výmalby učeben a chodeb v jednotlivých budovách. Radnice třináctky připravuje také prázdninový program pro děti. Mimo jiné třeba příměstské tábory.

Reklama

Praha 13 chystá na prázdniny opravné a údržbové práce ve svých školách a školkách. Ve velké většině se jedná o rozsáhlejší výmalby učeben a chodeb v jednotlivých budovách.

"Budou se malovat školy, bude se měnit podlahová krytina, koberce a podobně. V některých mateřských školách se ještě budou opravovat, doopravovávat okna. Celkem jsme na to uvolnili šest a půl miliónu korun," uvedl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Za zhruba deset miliónů korun pak bude kompletně opraveno hřiště u Základní školy Mezi Školami. Kořeny topolů tam nadzvedly běžeckou dráhu. Vše má být hotovo do září. Třináctka rovněž připravuje aktivity v jednotlivých základních školách. V provozu budou i mateřské školy. 

"Během července budemem mít otevřené čtyři mateřské školky. Vycházíme tak vstříc rodičům, kteří měli enormní zájem o otevření mateřských školek, kdy jsme ještě nevěděli, jak na tom budeme s covidem nebo nebudeme. Navíc budeme mít zajištěný provoz i v srpnu. Zatím máme naplánovánu jednu mateřskou školku a v případě zájmu rodičů bychom otevřeli druhou," konstatovala Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

Otevřeny tak budou zatím školky v městských částech Stodůlky, Butovice, Velká Ohrada a Lužiny. Praha 13 naplánovala pro děti také příměstské tábory.

"Příměstské tábory organizujeme ve spolupráci s DDM v našich základních školách. Ty jednotlivé programy, ty jsme nechali na učitelích a ředitelách těch jednotlivých škol, protože oni vědí nejlépe, co žáky baví a co potřebují," dodal David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Tyto příměstské tábory budou i díky dotaci MŠMT zdarma. Radnice třináctky plánuje celkem 10 takzvaných edu kempů a 47 příměstských táborů. V obou případech přispěla statisíci korunami.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu