• Načítám...
>

Mezi paneláky v Praze 13 opět lovili ryby

  • 3. října 2021,
  • 10:56,
  • PRAHA 13,
  • Marek Tereba

Jako již tradičně proběhl i letos výlov Stodůleckého rybníka. V Centrálním parku se opět sešli obyvatelé okolních sídlišť. Akce je pro ně nejen zajímavým zážitkem, ale také příležitostí nakoupit čerstvé ryby.

Reklama

I začátkem letošního podzimu se u Stodůleckého rybníka sešli rybáři, aby před zimou vylovili ryby z vypuštěného rybníka. Atmosféru, podpořenou východem slunce, si každoročně přichází užít i starosta třinácté městské části.

"Užívám si to docela dobře, protože počasí je opravdu pěkné. Je to taková tradiční záležitost, tady mezi paneláky, výlov rybníka není úplně běžná záležitost v jiných městských částech. Takže jsem rád, že tady něco takového může být a hlavně, že si to užijí lidé, kteří sem chodí, zvykli si na to. Děti vidí, že ryba neroste na stromě, ale žije v rybníku, takže myslím si, že je spojeno příjemné s užitečným," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

A vy si odnášíte nějakou rybu z rybníka domů?

"Já ne, určitě ne, protože není jich zase tolik. Takže nechám to na to, aby si mohli lidé, kteří sem chodí, aby si mohli nějakou rybu koupit. Ono bohužel jich není taky tolik kvůli tomu, že sem chodí hodně zahraničních dělníků, kteří normálně žijí na východ od nás a víceméně tady pytlačí. My, když to řešíme s městskou policií, tak oni toho dokáží vylovit neuvěřitelné množství. Je to škoda. Požádal bych všechny, když uvidí, že tady někdo pytlačí, aby zavolali městskou policii, protože je to hrozná škoda," doplnil  David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Akci každoročně pořádá místní organizace Českého rybářského svazu v Jinonicích.

"Je tady kapr, je tady štika, je tady bílá ryba to znamená perlín, plotice. Měli jsme tady nějaké jesetery. Letos je situace nic moc, protože jsme nasadili poměrně docela dost ryb a bohužel se tady dost pytlačí, na tom rybníku, a nejenom na tomto rybníku, to je celonárodní problém. Nevím ještě jak to dopadne, ale máme toho hodně upytlačeného," vysvětlil Jaroslav Fišer, jednatel místní organizace ČRS Jinonice.

Vylovené a neprodané ryby teď zamíří do řek a rybníků, kde je rybáři s povolenkami od svazu budou moci lovit. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu