• Načítám...
>

Škola v Praze 13 má novou přírodní zahradu

  • 21. října 2021,
  • 8:16,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Novou přírodní zahradu s jezírkem má Základní škola Kuncova ve Stodůlkách. Její vybudování proběhlo díky dotaci Státního fondu životního prostředí. Podobným způsobem by chtěla městská část proměnit zahrady i v dalších školních areálech.

Reklama

Areál Základní školy Kuncova v Praze 13 se dočkal nové přírodní zahrady. V té mohou děti trávit nejen volný čas, ale také například část výuky přírodopisu.

"Vytvořili jsme jezírko, které tam je. Vznikne tam nová možnost, aby se žáci  vzdělávali v přírodních vědách. A vůbec v tom, že mrkev neroste na stromě, ale třeba v zemi. Takže rádi jsme toho využili a chtěl bych poděkovat zejména veřejnosti, rodičům, kteří přispěli nemalou částkou na zvelebení celé té zahrady. Tím, že jsem do té školy měl možnost chodit jako dítě, tak si vybavuji, jak ta zahrada vypadala, a jak vypadá teď a za to jsem moc rád," uvedl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

"Léta letoucí jsme investovali do interiéru, do moderních učeben přírodopisu, fyziky, chemie, a tak dále. A ta zahrada tady pustla. Z náletových dřevin tady vlastně byla jenom taková džungle. Občas nám sem někdo zabloudil s pejskem, a tak dále. Říkal jsem si, že ta zahrada je úžasná příležitost, aby sloužila k výuce," vysvětlil Pavel Petrnoušek, ředitel školy.

Součástí zahrady je také venkovní učebna, kterou škola nechala postavit již v minulých letech. Vybudování zahrady bylo financováno z dotace Státního fondu životního prostředí ve výši téměř 490 tisíc korun. Podobnou zahradu mají ve svých areálech také další školy v Praze 13 a radnice v jejich budování bude i nadále pokračovat.

"Já, jako bývalá kantorka a učitelka biologie, tak jsem vždycky dbala na to, aby děti co se naučí, tak aby také mohly využívat v praxi, anebo aby si třeba své poznatky ověřily v té praxi. A právě tyto zahrady jsou k tomu určeny. Takže  děti třeba co se naučí, nebo přečtou si v učebnicích, potom ověřují tady, za pomoci různých pracovních listů, experimentů a podobně," doplnila Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

Nejen zahrady základních škol v Praze 13 čeká proměna. Například už v loňském roce městská část vybudovala bylinkovou zahradu v areálu Mateřské školy u Stromu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu