• Načítám...
>

Praha 13 se připravuje na zápisy dětí do škol a školek

  • 23. února 2022,
  • 18:22,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

V dubnu a květnu proběhnou v Praze 13 zápisy dětí do mateřských a základních škol. Oproti loňskému roku, kdy musely být řešeny distančně, proběhnou letos tak, jako v době před pandemií.

Reklama

Praha 13 se chystá na zápisy děti do základních a mateřských škol. Ty proběhnou v dubnu a květnu a rodiče mohou děti přihlásit již v těchto dnech.

"Zápisy do škol budou probíhat začátkem dubna - 7. a 8. dubna, zápisy do mateřských škol začátkem května. Doporučil bych všem rodičům, kterých se to týká, aby se podívali na webové stránky jednotlivých škol nebo školek, kde je přesně manuál, jak při těch zápisech postupovat," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Oproti loňskému roku, kdy musely být zápisy řešeny distančně, proběhnou letos tak, jako v době před pandemií.

"Letos konečně zase doufám, že to bude probíhat tváří v tvář, to znamená, že budou moci rodiče i děti přijít do těch škol a školek, vidět se s učitelkami a s učiteli, zároveň vidět ty budovy, protože je to nesmírně důležité pro vývoj toho dítěte, není dobré všechno dělat po internetu a všechno dělat dálkově, byť to samozřejmě také umožňujeme při těch zápisech, vždy je ale lepší a jsou na to i výzkumy, aby se děti mohly účastnit přímo tváří v tvář těch zápisů," řekl David Vodrážka. 

Radnice počítá s tím, že díky dostatečným kapacitám školských zařízení by se všechny děti z Prahy 13 měly dostat do místních základních a mateřských škol a nemusely tak dojíždět do okolních městských částí.

"Může se samozřejmě stát, že když si rodič vybere konkrétní školu, tak třeba bude mít plno a dítě bude muset chodit do školy vedle, to se prostě nedá nic dělat, ale doporučil bych samozřejmě sledovat webové stránky jednotlivých škol a školek, nepodcenit to, zapsat se včas, protože se nám stává, že najednou někdy rodiče o prázdninách volají do školy nebo na radnici, co mají dělat, že zapomněli na zápis a podobně," řekl David Vodrážka. 

Vedení městské části proto rodičům doporučuje zbytečně neodkládat registraci dětí k zápisu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu