• Načítám...
>

V Praze 13 se konal Den zdraví

  • 15. června 2022,
  • 18:45,
  • PRAHA 13,
  • Dagmar Kopečková

Na Slunečním náměstí v Praze 13 se uskutečnil Den zdraví. Jedná se o tradiční akci městské části a letos se konala už po sedmé.

Reklama

V Praze 13 se uskutečnil oblíbený Den zdraví. Jedná se o osvětovou akci, která návštěvníkům nabízí bohatý program zaměřený na zdravý životní styl, stravování, nebo mimo jiné i prevenci onemocnění.

"Při sedmém ročníku Dne zdraví si mohou lidé projít všechny možné stánky, kde je prezentováno, jakým způsobem se lze o své zdraví starat a myslím si, že po tom covidovém období to platí dvojnásob, protože všichni jsme žili jen covidem a často jsme zapomínali na takové ty běžné věci, jako třeba ženy na mamograf, muži na prostatu a podobně. Myslím si, že to jsou věci, na které bychom zapomínat neměli," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

"Je to směs vystavovatelů, ať už poskytovatelů zdravotních, sociálních služeb, volnočasových aktivit. My máme každý ročník na něco zaměřený, letos jsou tu vystavovatelé především zaměření na volný čas. Sportem ku zdraví je dnešní téma," řekla Aneta Maršálová Ečeková, radní MČ Praha 13.

Konkrétně si mohli návštěvníci nechat na místě například zdarma změřit rychlost svého metabolismu. Využít ale mohli i výživové poradenství a pro ženy byl k dispozici i stánek s informacemi o komplexním cvičení pro maminky.

"My pomáháme těhotným a maminkám dostat se po porodu do kondice, zaměřujeme se na cvičení pro těhotné, cvičení po porodu, pilates, funkční cvičení a to vše za přítomnosti dětí. Dnes je tady přítomna fyzioterapeutka a také specialistka na cvičení pro těhotné a po porodu. Udělá maminkám diagnostiku, podívá se, jestli nemají diastázu, jak drží to tělo, jestli nemají nějaké zdravotní problémy a poradí jim, jak cvičit v tom těhotenství, udržet se fit a jak se dostat po porodu do kondice," řekla Kristýna Létalová, zakladatelka MamiGYM.

Den zdraví byl spojen i s veletrhem sociálních služeb. A na místě byly k dispozici také stánky neziskových organizací, kterým měli návštěvníci možnost v rámci akce přispět.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu