• Načítám...
>

V Praze 13 podpořili knihu o dětských osudech

  • 7. července 2022,
  • 15:10,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

Praha 13 podpořila knihu Znáte jejich příběhy. Tu vydala organizace Dejme dětem šanci a chce tak přiblížit čtenářům tematiku dětských domovů. V třicítce příběhů se mohou čtenáři dozvědět o osudech dětí a mládeže, kteří se ocitli v dětském domově. Městská část finančně pomohla s propagací knihy.

Reklama

Znáte jejich příběhy. Tak se jmenuje nová kniha přibližující životy dětí a také mládeže, kteří z různých důvodů našli útočiště v dětském domově. Knížku vydala organizace Dejme dětem šanci. Publikací chce s touto tematikou seznámit veřejnost.

"Hlavně tam najdete třicet jedna autentických příběhů těch dětí a mladých lidí, kteří v tom dětském domově žijí nebo žili. Ty příběhy jsme sbírali několik let v rámci literárních soutěží, které jsme pořádali a nebo to jsou příběhy studentů, které podporujeme a u kterých jsme věděli, že ten jejich příběh je velmi hluboký, takže jsme je požádali o jeho sepsání. Mimo to tam najdou čtenáři základní informace o náhradní rodinné péči, o ústavní péči, je tam velmi obsáhlý rozhovor s ředitelkou jednoho dětského domova," řekla Michaela Chovancová, ředitelka organizace Dejme dětem šanci.

Knihu podpořila městská část Praha 13. Ta organizaci, se kterou dlouhodobě spolupracuje, předala padesát tisíc korun. Za peníze teď bude moci organizace knihu zpropagovat a dostat do povědomí čtenářů.

"My dlouhodobě podporujeme dětské domovy a hlavně to, když děti z dětských domovů vycházejí, tak se najednou dostanou do takového vakua a tam si myslím, že je potřeba jim pomoci minimálně tím, že když přijdou a hlásí se na nějaké místo do práce, že je automaticky nevyškrtnete. To je strašně důležité. Ten šek na 50 tisíc korun je věc, která je pro nás absolutně samozřejmá," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Městská část pak kromě financí pomůže i se samotnou propagací knihy. Zájemci si ji pak budou moci také objednat na internetových stránkách městské části, nebo si ji přímo zakoupit v informačním centru.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu