• Načítám...
>

Ve škole v Praze 13 vznikly nové třídy pro předškoláky

  • 25. ledna 2023,
  • 10:46,
  • PRAHA 13,
  • Kristýna Svobodová

V základní škole v Praze 13 vznikly nové třídy pro předškolní děti. Kvůli nedostatečným kapacitám stávajících mateřinek je městská část nechala ve škole vybudovat ze starých šaten. Dvě nové třídy pojmou celkem 40 předškoláků.

Reklama

Fakultní základní škola Mezi Školami v Praze 13 má nové prostory. Ze starých šaten tady vznikly dvě nové třídy dohromady pro 40 předškoláků.

"Jsou to dvě plně vybavené třídy s kompletním zázemím pro malé děti, to znamená od přípravny pokrmů až po sociální zařízení v jejich velikosti," řekl Petr Kubička - ředitel FZŠ Mezi školami.

Impulsem pro zřízení tříd pro školku v budově základní školy byla, stejně jako v jiných koutech Prahy i celého Česka, nedostatečná kapacita pro předškolní děti. A nejen pro ně.

"My jsme se v minulém roce potýkali, jako všechny městské části a všechna města v České republice, s přílivem žáků zejména vlivem války na Ukrajině a příchodem předškolních i školních dětí. Zde na Praze 13 jsme museli absorbovat do našich školských zařízení zhruba 500 žáků jak předškolních, tak školních," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

"Tady byl původně samostatný vchod se šatnami a v okamžiku, kdy se zvyšovala bezpečnost ve školách a byl požadavek, aby byl do škol pouze jeden vchod, který se dá dobře monitorovat, tak jsme jeden vchod do školy úplně zrušili a tudíž i ty šatny byly nevyužívané a proto se takto využila," řekl Petr Kubička - ředitel FZŠ Mezi školami.

"Práce jsme začali na podzim a bylo to díky dotaci z Magistrátu hlavního města Prahy a částečně jde do krytí z peněz městské části, zejména na vybavení a ještě jsme navíc financovali dětské hřiště," řekla Marcela Plesníková (ANO) - místostarostka MČ Praha 13.

Celkové práce na vybudování dvou tříd pro 40 předškolních dětí, vybavení místností i výstavba hřiště přišlo magistrát i radnici Prahy 13 na zhruba 10,4 milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu