• Načítám...
>

Praha 13 ožila v rámci tradičního medobraní

  • 13. září 2024,
  • 17:10,
  • PRAHA 13,
  • Lucija Veselá

I přes nepříznivé počasí se na Praze 13 konalo tradiční Pražské medobraní.

Reklama

Nacházíme se v atriu radnice Prahy 13 na Slunečním náměstí, kde se konal 10. ročník tradičního Pražského medobraní. A jak název napovídá, celá tato akce se točila právě kolem této sladké lepkavé pochoutky.

"Cílem této akce, která je jednou z mnoha, které se konají v rámci Festivalu volného času, který děláme každý rok v městské části, je představit zejména dětem, ale i širší veřejnosti aktivity související s včelaři, včelstvím a s medem," řekl Petr Zeman (ODS) - místostarosta MČ Praha 13.

"V rámci Festivalu volného času jsme oslovovali všechny organizace, ať už sportovní, kulturní, všechny, tak nás napadlo, že nedaleko nás na Ořechu je medové centrum pana Glasera, takže jsme ho oslovili, zda by měl zájem," řekl Vít Bobysud (ODS), zastupitel MČ Praha 13.

Kromě zkušeného včelaře a medu však nechyběl ani bohatý program pro děti, které si tu mohly vyzkoušet například svou řemeslnou zručnost a dokonce si i něco vyrobit pod dohledem zkušených instruktorů společnosti Kutil Junior. Proběhly i ukázky první pomoci od Českého červeného kříže, studio Beluška zde prezentovalo pomůcky pro zrakově postižené i ukázkové masáže a mnohem víc.

anketa

"Mně se tady nejvíce líbí úplně všechno."

"Výtvory z medu a také jsem si vyzkoušel první pomoc."

"Ty medy tam vzadu, jak je to z vosku a taková lízátka."

A jelikož se akce točila primárně kolem medu, využili jsme přítomnosti zkušeného včelaře a zeptali se pro vás, jak lze med netradičně využít například při samoléčbě a zda se dá léčit i včelím jedem.   

"Med je protizánětlivý, takže když dostanete zánět zubu, tak ten med si tam pořádně natřete a ono to na chvilku utlumí. Včelí med je v podstatě směs kyselin a kyselina rozpouští soli, takže když třeba někdo má artrózu, tak v některých případech se to dá použít, že se napíchá med do toho místa, kde je artróza," řekl Vladimír Glaser - včelař.

O zajímavé informace tak ani letos nebyla nouze. Přesto byl tento ročník ještě něčím speciální.

"Bohužel tento ročník je výjimečný zejména tím, že se koná v prostorách radnice improvizovaně, protože počasí nedovolilo tak, jak to bývá každý rok tradičně před radnicí venku, kde je ten prostor pro to vhodnější," řekl Petr Zeman (ODS) - místostarosta MČ Praha 13.

I přes nepříznivé počasí si návštěvníci akci užili a my se společně s nimi těšíme na příští ročník. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu