První solární květina v Praze sídlí na náplavce

  • 6. června 2024,
  • 20:04

Pražská náplavka se stala domovem první solární květiny Sunflower, která díky svému dvouosému systému zvyšuje produkci energie až o 40 % oproti tradičním solárním panelům. Květina bude dodávat energii pro elektrolodě vozící turisty po Vltavě, čímž přispěje k udržitelné budoucnosti města.

Reklama

Na pražské náplavce se otevřela solární květina Sunflower. Jde o první solární květinu, která v Praze stojí. Její dvouosý systém umožňuje oproti klasickým solárním panelům až o 40 % větší produkci energie.

„Je tam systém, který sleduje pohyb Slunce a naklání ten směr i úhel, kde dostane nejvíce energie. Tato smart flower je první v Praze a je tady k otevření třetí elektrolodě, kterou zakoupil pan Richard Vojta, majitel Prague Boats. řekl Martin Navrátil, obchodní zástupce Nanosun.

Květina bude svou energií nabíjet elektrolodě vozící pražské turisty po Vltavě. Do budoucna plánuje firma Nanosun i rozšíření o obce, které mají zájem o udržitelné zdroje energie.

„Ten systém se neustále vyvíjí, používají se lepší solární články a lepší systémy na to sledování, ale třeba náš majitel pan Karel Pařenica má už jednu květinu u sebe v Rumburku na zahradě dobrých deset let,“ řekl Martin Navrátil.

Solární květina zvládne teploty od -20 do +50 stupňů Celsia a můžete s ní operovat podle potřeby. Jde tak o možnou budoucnost získávání a uchovávání energie.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu