• Načítám...
>

ZŠ Mládí si připomněla 110. výročí

  • 5. listopadu 2018,
  • 10:55,
  • PRAHA 13,
  • David Wilczek

ZŠ Mládí, která sídlí ve Stodůlkách, patří k nejstarším školám na Praze 13. Tento rok slaví 110. výročí. Tyto kulaté narozeniny oslavili společně učitelé, děti a jejich rodiče.

Reklama

V tomto roce si děti, rodiče i učitelé připomínají 110. výročí založení školy ve Stodůlkách, jejíž následovnicí je současná ZŠ Mládí. Žáci ve spolupráci s kantory připravili program, který zábavnou formou připomněl historii naší země od roku 1918 do současnosti. Této slavnostní události se zúčastnil i starosta Prahy 13 David Vodrážka, který má k ZŠ velmi blízký vztah. 

"Nejen, že je to nejstarší škola na Praze 13, ale zároveň jsem do ní chodil já, moje maminka a všechny moje 3 děti, takže ten vztah je více než jen úřední, je hodně osobní," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

ZŠ Mládí se může pochlubit nejen svou bohatou historií ale i svým dlouholetým zaměření na výuku cizích jazyků. 

"Nejsme jedinou nesídlištní školou, kde se ta tradice dlouhodobě odráží. Ale myslím si, že je znát dlouholetá poctivá práce už i našich předchůdců. Myslím tím, že po roce 1990 se vydali moderní cestou, která se orientovala na výuku jazyků," řekl Jaroslav Vodička, ředitel ZŠ Mládí.

Program, který výhradně připravovali žáci, zahrnoval zpěv, tanec a scénky, které byly prezentovány účinkujícími v anglickém jazyce.

"Naši žáci, pod vedením svých učitelů, zpracovali takové pásmo, které z jednotlivých střípků poskládalo kompaktní celek, kdy veškerá vystoupení byla provázena tou tématikou toho, že naše škola je tady už od roku 1908, což si myslím, že je silná tradice," řekl Jaroslav Vodička.

Vzhledem k tomu, že tato škola se nachází v objektu, který byl postaven před 110 lety, jeho stav byl v posledních letech nevyhovující. Díky finanční podpoře radnice Prahy 13 byla přistavěna tělocvična a větší část prostor prošla rekonstrukcí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu