• Načítám...
>

Praha 13 už podruhé hostila Ideathon

  • 7. listopadu 2018,
  • 21:16,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Kulturní dům Mlejn už podruhé hostil Ideathon. Během čtyřiadvaceti hodin se jeho účastníci snažili vymyslet nápady, které by zlepšily život obyvatelům třinácté městské části. Do klání se zapojilo sedm tříčlenných týmů a nápadů byla celá řada.

Reklama

Školství a vzdělávací aktivity, kultura, volnočasové aktivity a bezpečnost. To byla témata druhého Ideathonu v Praze 13. 

"Je to nápadový maraton. Je to vlastně jediný maraton, kde nemusíte běhat, protože jde o ty nápady. Účastníci tady mají 24 hodin, aby vymysleli řešení na výzvy města. Vítězný tým může být jenom jeden. Nicméně pokud je ten nápad dobrý, určitě se nebráním tomu použít i ty jiné nápady," řekla Luu Anh Nhat, členka organizačního týmu Ideathonu. 

"My hlavně chceme vtáhnout lidi, kteří jsou kreativní, do nějakého dění, aby nám zkusili pomoci nějakými neotřelými nápady, vymyslet nějaké věci, které by mohly zkvalitnit život v Praze 13," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Motivace účastníků, proč se Ideathonu účastnili, byla různá.

anketa

Právě vítěz prvního Ideathonu prezentoval prototyp svého terče pro kuřáky. Ten by měl zabránit velkému počtu nedopalků na ulicích. 

"Funguje to tak, že kuřák dokouří a snaží se se hodit nedopalek do středu terče," řekl Adam Štrunc, člen vítězného týmu prvního Ideathonu. 

Teď jsme se přesunuli o 24 hodin, kdy týmy prezentují svoje nápady. Některé týmy skoro vůbec nespaly a je na nich znát únava. Vítězem se stala skupina, která se věnovala sousedským vztahům v Praze 13. Projekt nazvaný Sousedská pavlač usnadní díky aplikaci poznávání sousedů, ať už za účelem společenským nebo třeba sportovním.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu