• Načítám...
>

Blíží se konec podávání návrhů do participativního rozpočtu

  • 1. srpna 2023,
  • 13:13,
  • PRAHA 14,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 14 si pochvaluje úspěšnou spolupráci mezi úřadem a občany. Díky participativnímu rozpočtu, kam se právě zapojují obyvatelé Čtrnáctky, kteří radnici zásobují svými nápady, vznikla v městské části řada projektů, které pomáhají zlepšovat a zpříjemňovat život lidem v jejich bezprostředním okolí. V současné době už jsou dokončené nebo krátce před dokončením všechny úspěšné projekty ze 3. ročníku participativního rozpočtu. Zároveň už zbývá pouhý měsíc pro zaslání přihlášek do aktuálního 4. ročníku. Tak neváhejte a zkuste to!

Reklama

Již pouze do konce srpna mají obyvatelé městské části Praha 14 možnost přihlásit se do 4. ročníku participativního rozpočtu Čtrnáctka podle vás, který každému občanovi Čtrnáctky umožňuje aktivně se podílet na rozvoji vlastní městské části.

"Na tento ročník jsme alokovali 5 milionů korun, opět budou moci občané předkládat projekty v kategorii Malé a Velké projekty. Malé projekty jsou ve finančním objemu 300 tisíc a Velké projekty ve finančním objemu 2, 5 milionu korun," řekl Jan Liška (STAN) - radní MČ Praha 14.

Městské části Praha 14 se ve spolupráci s občany zároveň podařilo zrealizovat celou řadu projektů ze 3. ročníku participativního rozpočtu, který opět splnil svůj účel a Čtrnáctka je díky této dokonalé souhře zase o něco hezčím a příjemnějším místem pro její obyvatele.

"Hodnotím třetí ročník jako úspěšný. Podařilo se zrealizovat v podstatě již všechny projekty, chybí nám dokončit pouze dva, zde jsme na místě, kde se dokončuje tady jeden z těch zbývajících dvou projektů v ulici Vlkovická, sami můžete vidět, že je to velmi úspěšný projekt, chybí tady doplnit jeden prvek a vysadit čtyři nové javory," řekl Jan Liška (STAN) - radní MČ Praha 14.

Ve Vlkovické ulici vznikl díky zapojení veřejnosti nový fitpark, což je v první řadě dílo pana Soukupa, který s tímto námětem do 3. ročníku participativního rozpočtu přispěl a který si zároveň váží podpory a zapojení městské části při realizaci projektu. 

"Smyslem bylo tady udělat rekultivaci místa veřejného, které bylo zanedbané, byly tady panelové plochy bývalého zařízení, staveniště, černá skládka, náletové zeleně," řekl Miroslav Soukup - navrhovatel projektu.

Díky přispění městské části se ale místo změnilo k nepoznání, a to v tom nejpozitivnějším slova smyslu. A přestože vybudování nového fitparku se zelení a lavičkami na odpočinek byla náročná cesta, podle pana Soukupa měla rozhodně smysl a všem občanům Čtrnáctky zároveň doporučuje, aby se do participativního rozpočtu zapojili také, protože oni sami nejlépe vědí, co je v jejich okolí třeba změnit, vybudovat nebo zlepšit.

"Ale je potřeba to vždy nějakým způsobem dát na papír nebo udělat nějakou formu a proto právě ten participativní rozpočet nebo ta akce je pro to jako dělaná. Určitě je iniciativa občanů ku prospěchu," řekl Miroslav Soukup - navrhovatel projektu.

Podání návrhů do 4. ročníku participativního rozpočtu Čtrnáctka podle vás je možné do konce srpna, pak budou projekty vyhodnocovány. A kdo ví, třeba se dostane právě na ten váš. Hlavní je se přihlásit, ještě máte chvíli čas. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu