• Načítám...
>

V Praze 14 se v září uskuteční 14. ročník Volnofestu

  • 30. srpna 2023,
  • 22:12,
  • PRAHA 14,
  • Kristýna Svobodová

Do Prahy 14 se i letos vrátí festival volnočasových aktivit. V parku u Čeňků vedle Plechárny se tak děti mohou těšit na zhruba 40 spolků a sportovních klubů, které tady představí své aktivity. 

Reklama

Jízda na koni, fotbal, judo, aerobik nebo třeba skauti či umělecké dílny. Do Prahy 14 se i letos vrátí festival volnočasových aktivit. Čtyřicítka spolků a sportovních klubů z Prahy 14 představí své aktivity tradičně v parku u Čeňků vedle Plechárny.

"Volnofest je vlastně prapůvodně akce městské části, která chtěla nějakým způsobem propojit místní veřejnost a místní neziskové organizace a připravila jim prostor, kde se mohou představit a ukázat, co umí," řekla Zora Straková - vedoucí Oddělení strategického plánování MČ Praha 14.

Cílem akce je v podstatě představit dětem a rodičům místní sportovní kluby a spolky a nabídnout tak nejen dětem volnočasové aktivity. V parku pak budou na každém stanovišti čekat odborníci, kteří o aktivitách s rodiči i dětmi promluví a každý si je pak také bude moci vyzkoušet.

"Ve chvíli, kdy přijde rodina s dětmi, tak se zastavují u infostánku Prahy 14, tam dostanou hrací kartu a mapu, kde všechny stánky jsou, všechny stánky jsou očíslované a jdou si po různých číslech, to, co je baví, co je zajímá a ve chvíli, kdy splní minimálně 10 aktivit, tak na konci té cesty dostanou nějaký malý dárek," řekl Petr Mikolanda - zástupce příspěvkové organizace Praha 14 kulturní.

"Ta akce probíhá každý rok na začátku září, abychom měli možnost lidem dát včas vědět, jaké aktivity pro své děti, pro mládež i pro sebe, pro seniory mohou získat a které se jim tady nabízí," řekla Zora Straková - vedoucí Oddělení strategického plánování MČ Praha 14.

V rámci akce se pak návštěvníci budou moci vyjádřit ke strategickému plánu městské části. 

"V současnosti městská část tvoří dokument pro dalších 10 let svého rozvoje, tak na Volnofestu bude přímo stánek se zástupcem městské části, který bude vyzývat a sbírat podněty od lidí pro tento dokument. Lidé se budou moci vyjádřit k tomu, co jim tady chybí, co by zde rádi měli a přímo na místě diskutovat s odborníky a následně ty jejich názory budou potom propsány do toho dokumentu," řekla Zora Straková - vedoucí Oddělení strategického plánování MČ Praha 14.

Celá akce se uskuteční v sobotu 9. září a poskytne jedinečnou příležitost vyzkoušet si na jediném místě až 40 různých aktivit a sportů. Tak nezapomeňte do parku u Čeňků i s rodinou dorazit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu