• Načítám...
>

Praha 14 investovala do školních budov

  • 31. srpna 2023,
  • 8:17,
  • PRAHA 14,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 14 o prázdninách nezahálela a investovala do školních budov. Došlo například k rekonstrukci školní jídelny v Základní škole Bratří Venclíků. Městská část zároveň v některých školách vyřešila také problém s nedostatečnou kapacitou.

Reklama

Praha 14 o letních prázdninách nezahálela a spustila několik akcí souvisejících s opravami a investicemi do školních budov. Tou asi nejzásadnější je kompletní rekonstrukce jídelny v Základní škole Bratří Venclíků.

"Této základní škole se podařil malý zázrak, protože za dva měsíce se podařilo vybudovat úplně novou výdejnu jídel a jídelnu pro 900 strávníků, s tím, že v průběhu měsíce září bude dokončena kuchyně pro tuto školu, bude to absolutně moderní technologie a pro žáky a studenty to bude velký posun dopředu," řekl Josef Kutmon (ODS), radní MČ Praha 14.

Také na Čtrnáctce bojují s nedostatkem kapacit ve školství. I tento problém se podařilo během letních prázdnin alespoň v některých školách vyřešit.

"Na Základní škole Chvaletická jsme přestavili kabinet a družinu na jednu kmenovou třídu, na Základní škole Vybíralova z kinosálu přestavujeme na dvě základní kmenové třídy a potom pokračujeme i v dalších našich zařízeních úpravami současných nevyužívaných prostor pro kmenové třídy," řekl Josef Kutmon (ODS), radní MČ Praha 14.

Na některé z projektů získala městská část dotace.

"Radnice také získala dotace na jednotlivé akce, jedná se hlavně o rekonstrukci kuchyně na Základní škole Bratří Venclíků, ty jsme získali z magistrátní dotace z investiční rezervy, následně další investiční akce, na kterou jsme získali dotace, byl kinosál v Základní škole Vybíralova, zároveň v této dotaci byla ještě zahrnuta rekonstrukce mateřinky Jahoda, kde se bude rekonstruovat školní zahrada," řekla Mária Ševčíková (ANO), místostarostka MČ Praha 14.

V desítce investic figuruje také například rekonstrukce elektro instalace v Mateřské škole Kostlivého nebo výdejna v Základní škole Generála Janouška.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu