• Načítám...
>

Na Černém Mostě se uskutečnil třetí ročník Bike festu

  • 9. října 2023,
  • 3:11,
  • PRAHA 14,
  • Monika Rusová

Na Černém Mostě proběhly každoroční závody horských kol a dětských odrážedel! Horská kola, hudba, dobré jídlo a krásné místo pro závod zajistila čtrnáctá městská část a organizace Praha 14 kulturní.

Reklama

Na Černém Mostě se uskutečnil další ročník Bike festu. Závod pro ty nejmenší puberťáky, ale i dospělé startoval v areálu Plechárna.

"Je to akce pro cyklisty, pro odrážedla, od těch nejmenších dvouletých až po seniorskou kategorii. Ty nejmenší děti od 2 do 4 let jedou na odrážedlech 180 metrů, jsou šťastné, jsou neuvěřitelné a pak od těch 5 až po 16 let tady máme okruh 1, 5 kilometru, kdy je opravdu trať náročnější, jedou jak po trávě, tak i betonu a od půl 3 přijde nejnáročnější, kdy je 21 kilometrů a je to od 16 let až po dospělé. To je odsud od Plechárny skrz park U Čeňku až na rozhlednu Doubravka a zpět," řekl Petr Mikolanda - zástupce příspěvkové organizace Praha 14 kulturní.

"Probíhá už třetí ročník Bike festu, na který nám jezdí závodníci nejen z Prahy 14, ale z celé Prahy a dokonce i ze Středočeského kraje, což je i důvod, proč hned ten příští čtvrtý ročník bychom rádi uspořádali jako celorepublikový," řekla Soňa Tománková (NAŠE Čtrnáctka) - místostarostka MČ Praha 14.

anketa

"Jak si se připravoval na dnešní závod?"

"Včera jsem byl s rodiči si zajet 3 kilometry, zacvičili jsme si na takové trávě, kde jsou cvičící věci, činky a tak a jezdíme se projíždět, posilujeme a dáváme si závody."

"Chodili jsme na pump track, dělali jsme závody s bráchou."

"Jak jsi na závod trénoval ty?"

"Byl jsem na takových překážkách a dost jsem trénoval."

"V prvních dvou ročnících bylo nějakých 180 závodníků, v tuto chvíli má tento ročník online přihlášky, kde bylo ke včerejší noci nějakých 125 účastníků," řekl Petr Mikolanda - zástupce příspěvkové organizace Praha 14 kulturní.

Na Bike festu se objevila i mistryně světa ve fourcrossu Michaela Hájová a kdo chtěl, mohl si na vlastní kůži vyzkoušet elektrokolo nebo ochutnat speciální výživu pro sportovce. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu