• Načítám...
>

Patnáctka nabízí dětem několik příměstských táborů

  • 31. července 2023,
  • 9:16,
  • PRAHA 15,
  • Ondřej Švec

Jako každý rok mají i toto léto děti z městské části Praha 15 využít nabízené možnosti hned několika příměstských táborů. A ten seznam je opravdu široký. Je libo například taneční, cyklistický, dramatický nebo výtvarný tábor? A co třeba tábor, ve kterém si budete celé dny stavět své sny díky kostičkám ze stavebnice LEGO? I na takové tábory můžete na Patnáctce narazit. My se byli podívat hned na třech z nich a bylo vidět, že děti si to na nich náramně užívají a pod vedením zkušených pedagogů, lektorů nebo trenérů se zároveň mohly dozvědět spoustu zajímavých věcí.

Reklama

Městská část Praha 15 zorganizovala společně se svými spolky a kluby hned několik příměstských táborů, které přes letní prázdniny zabaví stovky dětí z celé Patnáctky. Městská část tyto tábory také podporuje, a to především finanční částkou na každé dítě. 

"Samozřejmě jsme si vědomi toho, že prázdniny jsou dlouhé a že rodiče potřebují výpomoc s nějakým vyplněním volného času pro děti," řekla Jitka Kolářová (ANO) - místostarostka MČ Praha 15.

O příměstské tábory je u rodičů a dětí tradičně velký zájem, ale pokud by někdo chtěl, tak je případně šance děti přihlásit ještě v průběhu prázdnin, protože kapacity na některých táborech jsou ještě volné. Seznam táborů je vyvěšený na stránkách městské části, kde je možné vše zjistit a případně domluvit.

"Jinak je velmi pestrá ta škála táborů, které nabízí městská část Praha 15, od tanečního přes cyklistický, přes robotiku, legotábory," řekla Jitka Kolářová (ANO) - místostarostka MČ Praha 15.

My jsme měli tu čest navštívit zejména taneční tábor, který byl oblíbený zejména mezi dívkami, ale pak také tábor, kde si na své přišli všichni milovníci stavebnice LEGO.

anketa

"Mně se tady líbí hodně, postavil jsem hodně autíček."

"Postavil jsem takové letadlo, které má místo kola pilu."

"Postavil jsem tři pokémony, Spidermana, Venoma a Stitche. Líbí se mi tam strašně a přeji Praze hodně štěstí."

Takový tábor u dětí dokonale rozvinul jejich představivost a pomohl nadále zlepšovat zejména jejich jemnou motoriku rukou. O poznání akčnější byl pak cyklistický příměstský tábor, kde děti mohly na kole zdolávat řadu překážek.

"Naučili jsme se hodně jak z technické stránky, tak i praktické, protože hodně jezdíme v terénu, což se nám hodí i tyto překážky, na kterých bude i závod závěrečný na konci tohoto turnusu."

 Pro děti šlo každopádně o příjemně strávený čas, kdy se určitě nenudily a zároveň se mohly naučit nebo dozvědět něco nového. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu