• Načítám...
>

V DPS Janovská se uskutečnila letos první ,,Klubovka"

  • 19. ledna 2024,
  • 8:50,
  • PRAHA 15,
  • Kristýna Svobodová

Klub seniorů v DPS v Praze 15 uspořádal další už tradiční setkání seniorů v rámci kulturního pořadu ,,Klubovka Zdeňka Vrby". Hosty prvního dílu roku 2024 se stali zpěvačka Barbora Fialová a rockový zpěvák a skladatel Pavel Sedláček.

Reklama

Senioři z Prahy 15 se sešli v domě s pečovatelskou službou v Janovské ulici. Konal se tady totiž už tradiční moderovaný pořad s názvem Klubovka Zdeňka Vrby.

"Je to v podstatě moderovaný pořad, moderátor Zdeněk Vrba vyzpovídá hosty a oni budou v podstatě interpretovat své umění," řekl Pavel Pešek (Společně pro Prahu 15) - místostarosta MČ Praha 15.

"Ta akce je důležitá v tom, že ti lidé se mohou bavit i se svými vrstevníky, to znamená, že to jsou umělci, kteří jsou třeba i seniorského věku a připomíná jim jejich mládí," řekl Monika Válková - ředitelka CSOP Praha 15.

Oblíbený pořad, který se vyjma letního období koná v janovské "DPS" jednou měsíčně, finančně podporuje také radnice Prahy 15.

"Je to v podstatě důležité, ta kultura je důležitá v tom, že tady je spousta seniorů, kteří mají už trošku problémy s pohybem a používají třeba chodítko, vozíček nebo berličky a trošku je to pro ně náročné za tou kulturou se vydat mimo Prahu 15 a toto mi přijde jako krásný bonus, že ta kulturní a hudební scéna přijde sem za nimi," řekl Pavel Pešek (Společně pro Prahu 15) - místostarosta MČ Praha 15.

"Klubovka Zdeňka Vrby vznikla z jednoho prostého důvodu, bylo potřeba lidi zbavit strachu, aby zase měli chuť žít, bylo to po době covidové, bylo to po všech restrikcích, lockdownech, kdy byli senioři sociálně izolovaní a bylo potřeba, aby dokázali překročit práh těch svých domovů," řekla Kristýna Funtová - vedoucí Klubu seniorů v DPS Janovská.

Pozvání na lednové setkání Klubovky Zdeňka Vrby přijali zpěvačka Barbora Fialová a rockový zpěvák a skladatel Pavel Sedláček. V minulosti to pak byli například Felix Slováček nebo operní pěvci Olga Koblížková a Matěj Kocourek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu