• Načítám...
>

V Praze 15 děti bojovaly o Odznak všestrannosti

  • 22. dubna 2024,
  • 14:57,
  • PRAHA 15,
  • Kristýna Svobodová

Na Základní škole Kozinova v pražské Hostivaři se konala tradiční akce s názvem Odznak všestrannosti olympijských vítězů. Hlavním cílem utkání žáků 8. a 9. tříd základních škol Prahy 15 byl všestranný sportovní rozvoj.

Reklama

Hod medicinbalem, trojskok, sedy lehy nebo skákání přes švihadlo. Disciplíny, ve kterých se na Základní škole Hostivař utkali žáci základních škol z Prahy 15. Konal se tady totiž 13. ročník akce Odznak všestrannosti olympijských vítězů.

"Je to soutěžní část olympijského víceboje, největšího školního projektu v České republice, aktuálně je to 80 oblastních kol, to znamená "okresní kola", ale vzhledem k tomu, že jsou olympijské hry v Paříži, kde je šerm priorita, tak jedeme souboj o Prahu 15," řekl Radek Zavřel - sportovní manažer Olympijského víceboje.

"Důležitost té akce je taková, že ty děti nějakým způsobem sportují, z těch dětí z každé té školy se vyberou ti nejlepší s těmi nejlepšími výsledky a tyto děti mají možnost postoupit dále na okresní kolo, popřípadě na republikové finále," řekla Tereza Bezděková - pedagožka a organizátorka akce pro Prahu 15.

Ty nejlepší, kteří postoupí do krajského kola, pak čeká zbytek desetiboje, tedy dalších šest disciplín. Odsud pak další postoupivší čeká celorepublikové finále.

"Na republikové finále budou tady z toho kola dvě družstva, to znamená dvakrát osm dětí plus každý první a druhý ze svého ročníku, protože děti soutěží proti sobě stejně staré," řekla Tereza Bezděková - pedagožka a organizátorka akce pro Prahu 15.

Výkony žáků posuzují sportovní odborníci. Hodnotí se všestrannost, síla nohou, břicha, dynamika a individuální dovednosti.

"Ty děti mají za své výkony nějaké body, jako bylo v královském desetiboji, třeba když Roman Šerble udělal deseti, pak se to přepočítává výkon na body, dětem to sečteme a máme družstva i jednotlivce," řekl Radek Zavřel - sportovní manažer Olympijského víceboje.

"Odznaků olympijské všestrannosti se naše děti účastní naprosto pravidelně a my jsme rádi, že tady máme učitele, kteří se tomu věnují, kteří do toho dávají svůj čas a energii a výsledek samozřejmě vidíte za mnou, že je tady mnoho žáků, mnoho dětí, kteří sportují a parádně to zvládají," řekla Jitka Kolářová (ANO) - místostarostka MČ Praha 15.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu