• Načítám...
>

V Radotíně se sešli milovníci burčáku

  • 15. září 2019,
  • 13:31,
  • PRAHA 16,
  • Lucie Sinková

Před radotínskou radnicí se konalo tradiční burčákobraní. Kromě pro toto období typického burčáku se návštěvníci akce dočkali i dalšího občerstvení. A nechyběl ani kulturní program jak pro dospělé, tak i pro děti.

Reklama

Několik druhů burčáku z Moravy a také z nedalekého Karlštejna ochutnali lidé z Radotína a okolí na burčákobraní. Akce se po loňském ročníku znovu vrátila před radnici v Praze 16.

"V loňském roce na biotopu to bylo mimořádné konání z důvodu toho, že se dokončovala nástavba prvního stupně základní školy, která je součástí toho náměstí sv. Petra a Pavla, takže těch předcházejících 9 ročníků bylo organizováno vždy tady na náměstí sv. Petra a Pavla, kam se po roce opět vracíme," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Návštěvníci akce mohli stejně jako v předešlých letech burčáky hodnotit. Zahráli si tedy na degustátory a vybírali ten nejlepší částečně zkvašený mošt z plodů vinné révy.

"Prakticky každý příchozí se může stát takovým amatérským degustátorem nebo someliérem, ochutnat co nejvíce vzorků burčáku," řekl Karel Hanzlík.

U každého stánku s burčákem mohli účastníci akce následně vyplnit anketní lístky a napsat názvy druhů, které jim během dne nejvíce chutnaly.

"Má to samozřejmě i další aspekt. Každý, kdo se té soutěže zúčastní, se pak stává i účastníkem závěrečného slosování o věcné ceny, takže si může třeba odnést krásnou barevnou televizi nebo krásnou sadu vín," řekl Karel Hanzlík.

Pro všechny přítomné byl také připraven bohatý program, pro děti pohádka a dospělým zahrál hudebně-taneční folklórní soubor Hradišťan.

anketa

MČ Praha 16 připravuje v těchto dnech už další akci - Havelské posvícení. To se bude konat 12. a 13. října.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu