• Načítám...
>

Burčákobraní v Radotíně zaplnilo náměstí

  • 18. září 2017,
  • 19:45,
  • PRAHA 16,
  • Věra Dušková

Uplynulou sobotu se do Radotína sjeli všichni milovníci burčáku. Před místní radnicí na náměstí sv. Petra a Pavla proběhl už devátý ročník Burčákobraní. V doprovodném kulturním programu vystoupila cimbálová kapela i kapela Žlutý pes.

Reklama

Burčáky a vína slavily v Radotíně velký úspěch, stejně jako známé kapely.

"Ta akce vznikla celkem spontánně, kdy v Radotíně působí subjekt, který se jmenuje Český archív vín, a který pořádá již okolo dvou desítek let velice prestižní vinařskou akci Vinař roku," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16 - Radotín.

"Začalo to na Dobřichovických vinařských slavnostech, které jsou v Dobřichovicích a které pořádáme letos už 15 let. Tam jsme se potkali s Karlem, a jelikož máme v Radotíně už asi 15 let firmu, tak slovo dalo slovo a domluvili jsme si, že uděláme trochu jinou akci, ale tady u nás v Radotíně," řekl Petr Marek, spolumajitel společnosti Česká archív vín.

"My se trochu specializujeme na burčáky. Samozřejmě vína jsou zde další produkcí, kterou vinaři, kteří sem přijeli z Moravy, nabízí," řekl Karel Hanzlík. 

Radotínské Burčákobraní se letos konalo už podeváté a přes chladné počasí nebylo na náměstí sv. Petra a Pavla téměř k hnutí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu