• Načítám...
>

Centrum Radotína čekají rozsáhlé změny

  • 17. května 2018,
  • 19:39,
  • PRAHA 16,
  • Kristýna Svobodová

Centrum Radotína se promění. Jaké změny radnice chystá se místní mohou dozvědět během komentovaných prohlídek s investorem. Ta první proběhla uplynulou sobotu.

Reklama

Vedení Prahy 16 uspořádalo pro své občany komentovanou prohlídku lokalit, které MČ plánuje zastavit nebo revitalizovat. Centrum Radotína totiž projde výraznými změnami.

"Na základě úspěšné panelové diskuze, kterou jsme občanům představili budoucí záměr výstavby v centrální části Radotína, tak jsme se tehdy z důvodu velkého zájmu rozhodli udělat následnou akci, a to komentovanou prohlídku v lokalitách, kterých se tento záměr týká," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

"Ten projekt je výjimečný tím, že nestaví jeden dům, blok, náměstí nebo ulici, ale vlastně všechno dohromady. Nevytvoří se jen nové obytné domy, radnice, ale i veřejná prostranství mezi tím. Skutečná ulice, ve které bude možné zaparkovat s autem, sednout si na lavičku, přečíst noviny, vyřídit nákupy," řekl Michal Fišer, architekt.

Navíc díky celkové revitalizaci nejvytíženější části Radotína se také zvýší bezpečnost v této centrální lokalitě. 

"Z prodeje pozemku investorovi, který tady bude dělat zástavbu multifunkčních objektů v rámci druhé etapy, tak z té výtěžnosti my budeme realizovat a stavět novou služebnu Policie ČR, která je v současné chvíli v záplavové lokalitě ve výpadové ulici," řekl Karel Hanzlík. 

V rámci revitalizace Radotína se chce vedení Prahy 16 zaměřit také na zlepšení přístupu do centra.

"Řešíme různé návaznosti z hlediska přístupu na vlakové nádraží z kapacitní křižovatky na náměstí Osvoboditelů pod kulturním střediskem Koruna, které je takovým problematickým bodem v Radotíně z hlediska dopravní zátěže a mnoho dalších věcí, které prostě potřebujeme řešit," řekl Karel Hanzlík.

MČ se navíc podařilo odkoupit místní výtopnu, kterou by do budoucna měla nahradit nová budova úřadu. 

"V současné době my prakticky ten přenesený výkon státní správy poskytujeme ve 4 objektech, což je organizačně a především ekonomicky velice náročné. Takže lidé, asi za 3 nebo 4 roky, budou mít tento servis pod jednou střechou," řekl Karel Hanzlík.

Plánované zástavby a rekultivace veřejných prostranství by měly začít po dokončení projektu nové radnice. Postupná revitalizace centra Radotína by tedy mohla odstartovat přibližně do 2 až 3 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu