• Načítám...
>

Pošta v Řepích se na rok přesune do Stodůlek

  • 6. srpna 2020,
  • 15:06,
  • PRAHA 17,
  • Jana Holubová

Obyvatelé Prahy 17, kteří využívají poštu v Řepích, budou muset chodit pro své zásilky na jinou pobočku. Obchodní dům Ovus čeká rekonstrukce, a proto bude přibližně na rok pobočka pošty přesunuta do Stodůlek. Klienti se na poštu dostanou nejlépe autobusem číslo 225 a k pobočce vede i bezbariérový přístup.

Reklama

Pobočka pošty Praha 618 v Řepích se kvůli rekonstrukci uzavře. Obyvatelé Prahy 17, kteří byli doposud zvyklí chodit na poštu do obchodního domu Ovus, budou muset dojíždět do Stodůlek.

"Místní pošta se 29. srpna letošního roku přesouvá po dobu rekonstrukce na poštu ve Stodůlkách do Hábovy ulice. Celý tento objekt je určen k renovaci. Uzavřeno to tu bude pravděpodobně po jeden celý, kalendářní rok," konkretizovala Monika Čermáková, zastupitelka MČ Praha 17.

Kapacita pobočky ve Stodůlkách bude posílena o zaměstnance stávající pobočky v Řepích. Bude tak k dispozici více přepážek, které by měly dostatečně obsloužit všechny obyvatele, kteří na poštu zavítají. Kvůli malému množství parkovací míst je vhodné dopravit se k dočasně přesunuté poště autobusem číslo 225 a vystoupit na zastávce Stodůlky.

"Ve Stodůlkách je několik variant jak pokračovat do budovy pošty. První je po schodech dolů, ale není vhodná pro všechny. Pohodlně se tam dá jít i po trochu delší cestě, která je bezbariérová. Je vhodná pro maminky s kočárky, osoby s handicapem, lidi, kteří mají sníženou pohyblivost,"  doplnila  Monika Čermáková, zastupitelka MČ Praha 17.

 Na poště je pak k dispozici hned za dveřmi vyvolávací zařízení a v případě potřeba je možné využít bankomat umístěný nedaleko vstupních dveří. Pro seniory existuje možnost obdržet důchod, aniž by cestu na pobočku ve Stodůlkách museli absolvovat.

"Chtěla bych ještě upozornit na možnost, že klienti si mohou zřídit doručení důchodů přímo do svého bydliště. Lze to ještě nyní do konce srpna. Nebo mohou kontaktovat pracovníky pošty k vyřízení svých pohledávek na uvedeném emailu a telefonu," dodala Monika Čermáková, zastupitelka MČ Praha 17.  

 Kontakty : podpora.p618@cpost.cz,  608 810 235

Po ukončení rekonstrukce obchodního domu Ovus by se měla pošta vrátit na své původní místo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu