• Načítám...
>

Senioři z Prahy 17 získali certifikát za kurzy PC

  • 30. června 2015,
  • 20:08,
  • PRAHA 17,
  • Aneta Lednová

Centrum sociálních služeb je příspěvková organizace, kterou zřídila městská část Praha 17. Seniorům zajišťuje zdravotní a sociální služby, ale také podporuje Klub seniorů a aktivity s tím spojené.

Reklama

V městské části Praha 17 jsou senioři velice aktivní. Fungují zde 4 Kluby seniorů a Centrum sociálních služeb je plně podporuje. “Důležité je, že městská část podporuje ty aktivy, které jsou zaměřeny na prevenci stáří,” řekla zástupkyně ředitele Centra sociálních služeb Jaroslava Šimonová.

“Od roku 2011 jsme zde zavedli i počítačové kurzy. Je o to opravdu velký zájem. Senioři mají tento kurz bezplatně a musím říct, že jejich účast je vždy stoprocentní,” řekla starostka MČ Praha 17 Jitka Synková.

V současné době proběhlo už 9 těchto kurzů a proškoleno je 408 klientů. “Senioři se setkávají jednou týdně na jednu hodinu a rozpětí je kolem 10 až 12 frekventantů,” uvedla Jaroslava Šimonová.

V úterý 30. června jim starostka městské části Praha 17 Jitka Synková slavnostně předala certifikát za úspěšně ukončený kurz.

Anketa: absolventi počítačového kurzu

“Hodláme v tom pokračovat, protože je o to opravdu velký zájem a myslím si, že je to pro naše seniory zpestření služeb, které jim Centrum sociálních služeb poskytuje,” dodala Jitka Synková.

Kromě knihovny, která se v Centru sociálních služeb otevřela minulý rok je nově k dispozici také kurz procvičování paměti, který je mezi seniory velice vítaný.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu