• Načítám...
>

Občanům Prahy 17 vadí uzavřená pošta

  • 31. března 2021,
  • 22:33,
  • PRAHA 17,
  • Lukáš Kubát

Občané Prahy 17 si stěžují na radnici městské části kvůli doručování zásilek. To se v poslední době velice zhoršilo a to kvůli tomu, že se pobočka v Řepích uzavřela a ta nejbližší je až ve Stodůlkách. Městská část se tak pokouší najít alternativní řešení.

Reklama

Díky tomu, že se rekonstruuje Obchodní centrum Řepy, tak už je delší dobu jediná pobočka pošty v Praze 17 uzavřena. To způsobuje nemalé komplikace a občané městské části si často stěžují.

"Obyvatelé Řep využívají náhradní poštu, která nám byla určená ve Stodůlkách a bohužel se ty služby České pošty velmi zhoršily. Zhoršilo se hlavně doručování listovních zásilek, takže já intenzivně jednám nejen s generálním ředitelem České pošty, ale už jsem poslala stížnost na Český telekomunikační úřad," řekla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17. 

Vedení městské části se tak dohodlo s Českou poštou a Českým telekomunikačním úřadem, že by se městská část pokusila najít prostory pro poštovní doručovatelky.

"Kdyby mohli třídit ty listovní zásilky tady v Řepích, aby se zlepšilo to doručování zásilek. Vybrali jsme prostor, který je tady z boku našeho KD Bílá Hora, jelikož je zde zvláštní vchod, jsou zde mříže na oknech a podle nás to splňuje veškeré zázemí, které by ty doručovatelky měly mít," řekla Jitka Synková. 

Teď bude záležet na zástupcích České pošty, jestli pro ně budou tyto prostory adekvátní.

"Prostory Staré pošty by měly být zrekonstruovány do října letošního roku, to znamená, že ty náhradní prostory, které nabízíme, by tady byly do října letošního roku," řekla Jitka Synková. 

Starostka věří, že se všechny termíny podaří dodržet a v říjnu se tak nově zrekonstruovaná pobočka pošty v Obchodním centru Řepy slavnostně otevře.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu