• Načítám...
>

ZŠ Jana Wericha má novou varnu a jídelnu

  • 4. října 2021,
  • 21:49,
  • PRAHA 17,
  • Ondřej Švec

Základní škola Jana Wericha, v pražských Řepích, se může pochlubit kompletně zrekonstruovanou jídelnou a varnou. Šlo o poslední, školní, řepskou kuchyň, která neprošla celkovou přestavbou. Některé její vybavení bylo přitom ještě z roku 1985, kdy byla škola otevřena. Žáci i učitelé se teď mohou těšit na zbrusu novou jídelnu a kuchaři zase na moderní varnu, která umožní snazší a komfortnější přípravu jídel. Jak rekonstrukce probíhala a co všechno se změnilo, se dozvíte v naší reportáži!

Reklama

Během letních prázdnin se část Základní školy Jana Wericha v Praze 17 proměnila ve staveniště. Kompletní rekonstrukcí tam totiž procházela zdejší školní jídelna a varna.

"U nás, na městské části, máme tři školy. Všechny pocházejí z osmdesátých let minulého století. Tato škola, Základní škola Jana Wericha, je poslední, která zatím neprošla rekonstrukcí varny a jídelny," vysvětlil Jaroslav Bíro, místostarosta MČ Praha 17.

Výměnou prošly rozvody zdravotně technických instalací včetně stoupaček. Nové je i vedení silnoproudé a slaboproudé elektroinstalace. Kuchyň byla vybavena moderním gastro vybavením. Díky tomu zvládne jídelna a varna nabídnout až 850 jídel denně. Přestože hlavní část rekonstrukce probíhala během léta, v měsíci září se zajišťováním stravování ochotně vypomohla sousední škola.

"To jsme vyřešili tím způsobem, že jídlo se navařilo v naší další Základní škole genpor. Františka Peřiny. Tímto bych chtěl poděkovat vedení školy za fantastické zázemí, které poskytlo k o, aby bylo možno tuto náročnou akci uskutečnit. Jídlo se naváželo sem, do provizorního výdeje, který jsme za tím účelem zřídili. A tím pádem vlastně žáci i učitelé nemuseli absolvovat cestu do jiné základní školy, aby se najedli," popsal Jaroslav Bíro, místostarosta MČ Praha 17.

Rozsahem šlo přitom o nejnáročnější investiční akci roku v rámci městské části Praha 17.

"Tato akce vyšla cca na 38,5 miliónů korun, s tím, že jsme čerpali účelovou investiční dotaci, z Magistrátu hlavního města Prahy, ve výši cca deset miliónů," konkretizoval Jaroslav Bíro, místostarosta MČ Praha 17.

Zbylé náklady pak uhradila městská část Praha 17 z vlastního rozpočtu. Po zdařilé přestavbě, už tak mají všechny řepské školy moderní kuchyně a my věříme, že žákům i učitelům bude, v kompletně zrekonstruované varně a jídelně v Základní škole Jana Wericha, chutnat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu