• Načítám...
>

Počet parkovacích míst v Praze 17 se rozšířil

  • 31. října 2021,
  • 18:41,
  • PRAHA 17,
  • Jaroslav Šetlík

Podobně jako ostatní městské části se i Praha 17 potýká s nedostatkem parkovacích míst na sídlištích. Radnice městské části proto v ulici Bazovského vybudovala čtyřicet nových parkovacích míst. Během listopadu pak lidé mohou také hlasovat, zda mají zájem o zřízení zón placeného stání.

Reklama

Čtyřicet parkovacích míst nově vzniklo v Bazovského ulici v pražských Řepích. Praha 17 tak reagovala na problém nedostatku parkovacích míst na sídlištích, který trápí většinu městských částí.

"Já za sebe si myslím, že každé místo, které není na úkor zeleně, je určitě dobré. Mrzí mě to, že někteří obyvatelé prostě s tím mají problém. Je to málo široké, je to málo velké," řekl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17. 

Nová parkovací místa kritizují také chodci. Zaparkovaná auta tu totiž často stojí v místě, kde lidé přechází silnici.

"Vznikl tady problém s přecházením, spousta místních obyvatel si myslí, že to, které je tady teď udělané, tak je to oficiální přecházení nebo místo pro přecházení. Není to tak, nikdy to tak nebylo stanoveno a my po dohodě s TSK budeme toto místo předělávat a vzniknou zde další parkovací místa, jedno nebo dvě, podle toho, kolik se tam vejde, aby se lidé naučili chodit po přechodu potažmo podchodem," řekl David Zlatý, vedoucí Odboru dopravy MČ Praha 17. 

Tím, že došlo na úkor parkovacích míst ke zúžení vozovky, nemohou řidiči předjíždět autobus stojící na zastávce. Někteří obyvatelé proto kritizují kolony, které se zde tvoří. Celá záležitost nastoupení a vystoupení cestujících je ale otázkou pouze několika vteřin. Parkováním se městská část bude i nadále zabývat. Hodlá proto znovu otevřít otázku parkovacích zón podobně jako před několika lety.

"Anketa proběhla v roce 2018 v létě, ten výsledek byl jednoznačný, více než dvě třetiny obyvatel se vyjádřilo proti modrým zónám. Naše stanovisko radnice je pořád stejné. My zóny, v tom stavu, v jakém jsou v té koncepci každá MČ má své zóny, pro nás nic neřeší. Kdyby byla jednotná zóna pražská, tedy bez nějakého toho širšího centra, tak by to pravděpodobně smysl mělo," řekl Martin Marek. 

Obyvatelé Prahy 17 se budou moci k parkovacím zónám vyjádřit pomocí ankety prostřednictvím webových stránek městské části a to ve dnech mezi 3. - 17. listopadem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu