• Načítám...
>

Budoucnost protihlukové stěny ve Slánské ulici

  • 25. června 2016,
  • 22:01,
  • PRAHA 17,
  • Jana Schillerová

Protihluková stěna v pražských Řepích je již dlouho trnem v oku místním obyvatelům, které trápí hluk z místní rušné silnice. Městská část se snaží havarijní stav řešit a proto uspořádala setkání občanů, kteří se mohli seznámit s řešením a zároveň vyjádřit svůj názor.

Reklama

Protihluková stěna ve Slánské ulici v pražských Řepích odděluje už 20 let rušnou komunikaci od místního sídliště. Protihluková stěna je opravdu v dezolátní stavu a zaslouží si rekonstrukci.

Na špatný stav již několik let upozorňovala městská část Praha 17. Majitelem byl však donedávna magistrát hl. m. Prahy. Ten se rozhodl před 2 lety demontovat skleněné výplně, chátrající konstrukce ale na místě zůstala.

"My od roku 2011 bojujeme s magistrátem nebo koho vlastně je ta stavba, kdo za ní zodpovídá. Takže teď to došlo do té fáze, že magistrát vlastně deliminoval  tu budoucí stavbu na Technickou správu komunikací, s kterýma teď komunikujeme, funguje to," řekl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17.

Na současný stav však nejvíce doplácí místní obyvatelé panelových domů, kteří bydlí v bezprostřední blízkosti. Trápí je hluk a bezpečnost při přecházení komunikace. Městská část se  snaží vyjít svým obyvatelům vstříc a proto uspořádala setkání s občany na téma Protihluková opatření Slánská.

"My jsme tady teď ve fázi, kdy se scházíme na požadavku městské části Praha 17 s občany, aby jsme si vůbec řekli, co se stávající konstrukcí budeme dělat. Na stávající stěnu, tak jak ji známe v dnešní podobě je vydán demoliční výměr," řekl Stanislav Šebesta, oddělení strategických investic, TSK hl. m. Prahy.

Technická správa komunikací je od března tohoto roku investorem projektu a občanům se snažila představit budoucí návrh.

"Základní je protihluková stěna, a doplňkový opatření nízkohlučný asfalt v celé délce úseku, instalace přechodu s úsekovým měřením rychlosti, plus doplňková zeleň," dodal Stanislav Šebesta, oddělení strategických investic, TSK hl. m. Prahy.

Anketa: místní obyvatelé

V Kulturním centru Průhon se vedla opravdu dlouhá a zajímavá diskuze. Jedno však měli všichni společné, vyřešit co nejdříve stav protihlukové stěny.

Jak bude vypadat finální podoba protihlukové stěny vás budeme nadále informovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu