• Načítám...
>

Praha 18 schválila rozpočet na rok 2022

  • 24. února 2022,
  • 17:38,
  • PRAHA 18,
  • Dagmar Kopečková

Praha 18 má schválený rozpočet pro rok 2022. Schválen byl v období rozpočtového provizoria. Městskou část čeká letos velké množství zajímavých projektů, týkat se budou hlavně oblasti školství.

Reklama

Zástupci Prahy 18 schválili rozpočet na rok 2022. Projednán a následně odsouhlasen byl na únorovém zasedání Zastupitelstva městské části. 

"Děkuji všem zastupitelům, všem kolegům a kolegyním za to, že jsme společně rozpočet, který se tu začal tvořit v září, v únoru dokončili, schválili. A rozpočet byl schválen ve výši 286 766 200 korun," říká Zdeněk Kučera, starosta MČ Praha 18.

Příjmy rozpočtu městské části činí pro tento rok zhruba 182 milionů korun. Praha 18 i letos počítá se značnými investicemi. 

"Výdaje jsou tvořeny jednak investičními výdaji v hodnotě 108 milionů a jednak běžnými výdaji, které jsou v hodnotě 178 milionů. Investice půjdou především do školství. Jako dva největší projekty vidím tělocvičnu u Základní školy a Mateřské školy generála Františka Fajtla, kterou letos dokončíme a projekt Mateřské školy Škarvadova, kde bude kapacita 100 míst," dodává Zdeněk Kučera, starosta MČ Praha 18.

Finanční prostředky zamíří i do Mateřské školy Havířovská, kde bude kapacita navýšena o dalších 40 míst. Městská část hodlá investovat mimo jiné i do dopravy. V tomto roce počítá například s rekonstrukcí chodníků v ulici Ostravská. Ve srovnání s rokem 2021 byl rozpočet městské části navýšen. 

"Tak jak roste městská část, potřeby městské části, co se týká školství, co se týká zdravotnictví, jak roste počet občanů, tak se samozřejmě navyšuje i výdaj za městskou část, navyšují se i příjmy. Tak se snažíme neustále balancovat a zkomfortňovat bydlení pro občany," zmiňuje Zdeněk Kučera, starosta MČ Praha 18.

Městská část hodlá letos investovat i do dalších důležitých projektů, které život v městské části ještě více zpříjemní. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu