• Načítám...
>

Letňanští hasiči dostanou nové zásahové vozidlo

  • 10. srpna 2022,
  • 8:59,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

Letňanští hasiči dostanou nové zásahové vozidlo. Na výrobu auta za téměř deset milionů požárníkům přispěli Magistrát hlavního města Prahy a radnice městské části Praha 18.

Reklama

Nové zásahové auto pro letňanské hasiče by mělo z továrny vyjet zhruba do dvou měsíců. Magistrát hlavního města společně s Prahou 18 na něj přispěli dohromady 9 a půl milionu korun.

,,My máme cisternu, která samozřejmě splňuje nějaké potřeby, na druhou stranu chybí nám prvovýjezdové vozidlo a toto je právě to, co nám chybí a co zase může 20 let poskytovat komfort letňanským," řekl starosta městské části Praha 18, Zdeněk Kučera.

,,Vejde se tam šest hasičů - velitel, řidič a čtyři hasiči. Nemá zase takovou zásobu vody jako ta cisterna, která jí vlastně doplňuje, nicméně se do něj vejde víc materiálu a v podstatě vyjíždí na sedmdesát procent těch případů, které my děláme," uvedl velitel Sboru dobrovolných hasičů Letňany, Martin Krupička.

Nové prvovýjezdové vozidlo by mělo být hotové nejpozději na konci října. Na jeho koncepci se podíleli i samotní hasiči.

,,V téhle části výroby oni potřebují ten náš materiál zapracovat do té nástavby a proto ten materiál potřebují. Musí na to udělat držáky, my to musíme dneska všechno projít a ukázat, co jak chceme," doplnil Krupička.

,,Odspecifikujeme konkrétní detaily a v první fázi objednáváme podvozek. V momentě, kdy přijde podvozek k nám do areálu, tak jak je tady, tak jsme schopni to vozidlo do dvou měsíců dokompletovat," řekl Ondřej Štengl, vedoucí obchodního oddělení firmy KOBIT, která auto pro hasiče staví.

Nové vozidlo bude drobnější než jeho starší předchůdce. Určené bude totiž primárně k zásahům ve městě, kde jsou hasiči často nuceni manévrovat v úzkých sídlištních uličkách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu