• Načítám...
>

Letňany mají novou tělocvičnu

  • 8. září 2022,
  • 14:36,
  • PRAHA 18,
  • Jaroslav Šetlík

Letňany slavnostně otevřely novou tělocvičnu. Ta je v areálu Základní školy generála Františka Fajtla, která byla jedinou školou v městské části, kde tělocvična nebyla a děti musely docházet mimo areál. Stavba trvala rok a půl.

Reklama

Žáci Základní školy generála Františka Fajtla v pražských Letňanech mají nově k dispozici tělocvičnu. Tu slavnostně otevřelo vedení městské části spolu se zástupci magistrátu a dalšími pozvanými hosty.

"Každé zařízení potřebuje mít svou tělocvičnu a toto byl velký deficit u Základní školy generála Františka Fajtla, že neměla tělocvičnu. A musím tady pochválit zastupitele, že měli tu odvahu a hlasovali pro realizaci tohoto projektu a že po deseti letech se sen stal skutečností a dneska děti můžou tady chodit krčkem, protože předtím chodily do externí tělocvičny, takže můžou chodit krčkem do této tělocvičny," řekl Zdeněk Kučera, starosta MČ Praha 18.

"Tělocvična, která této škole, Základní škole generála Františka Fajtla, strašně chyběla. Byla to jediná škola, která jí neměla a dneska jí má. A já jsem šťastný za ty děti, které zde budou sportovat a cvičit, protože bez toho by neměly školní tělocvik, neměly by ani čas pro aktivní využití volného času. Je to úžasné, já z toho mám obrovskou radost, protože to přinese radost každému člověku, který má rád sport a který chce dětem dopřát to nejlepší," řekl Ondřej Lněnička, místostarosta MČ Praha 18.

Moderní tělocvična má na své střeše hřiště pro míčové hry a nechybí ani tobogán pro nejmenší. Téměř dvě desítky měsíců trvající stavba této haly se ale neobešla bez několika komplikací.

"Stavba trvala rok a půl a komplikace jsou u každé stavby. My musíme objektivně říct, že to bylo při covidu, při ukrajinském konfliktu. Byly nějaké materiální problémy, byly energetické problémy, cenové problémy, ale se vším se ta firma poprala a dneska tady stříháme pásku," řekl Zdeněk Kučera.

Tělocvična bude k dispozici nejen pro hodiny tělocviku. Využívat ji budou moci také místní sportovní kluby nebo široká veřejnost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu