• Načítám...
>

Stavba korza v Letňanech je ve své druhé fázi

  • 13. prosince 2022,
  • 11:13,
  • PRAHA 18,
  • Jaroslav Šetlík

Druhá etapa výstavby letňanského korza je v plném proudu. V jeho blízkosti vzniklo nedávno také dětské hřiště i cyklohub pro cyklisty. Korzo plánuje radnice Prahy 18 dokončit do konce roku 2023.

Reklama

Práce na stavbě letňanského korza pokračují. Celý projekt je rozdělený do třech fází. 

"Korzo je projektem bezpečného propojení sídliště s lesoparkem. My jsme tento projekt rozdělili na tři etapy s tím, že tento projekt spal asi deset let. Nám se ho podařilo resuscitovat a teď jsme na něj získali dvě dotace. První dotace byla v roce 2021, to byla první etapa, ta už je hotová. Ta je od komunikace Beranových až po hřiště. Druhá etapa, tu teď realizujeme, ta je vidět za mnou, tak ta je od hřiště až do lesoparku a třetí etapa bude směr Beranových - Ostravská, to je poslední propoj. Já jsem velmi rád za tento projekt, protože jak říkám, po deseti letech se to povedlo realizovat. Podílel se na tom i kolega Čermák, který v cyklo komisi tento projekt podpořil a já se budu jenom těšit na to, až matky, děti, všichni budou moct chodit bezpečně do lesoparku," řekl Zdeněk Kučera (ANO), starosta MČ Praha 18.

K výstavbě korza se váže také realizace nového dětského hřiště. To vzniklo v nedávné době a je jen pár desítek kroků od zmiňovaného lesoparku.

"Já jsem velmi rád, že to je právě u toho korza, kde se maminky s dětmi mají možnost zastavit. Děti si mají možnost vyhrát a pokračovat do lesoparku. Je to projekt asi za dva miliony, řešili jsme ho přes rok, takže jsem velmi rád, že se to teď povedlo zrealizovat," řekl Zdeněk Kučera (ANO), starosta MČ Praha 18.

Vedení Letňan myslí i na cyklisty, pro ně je na korzu připravený takzvaný cyklohub.

"Cyklohub je servisní stojan pro cyklisty, kde mají možnost zaparkovat své kolo, seřídit, dofouknout, zkontrolovat. A nejenom pro cyklisty, všichni, co potřebují klíče, šroubovák, tak mají možnost tam zastavit a celoročně je to zdarma," řekl Zdeněk Kučera (ANO), starosta MČ Praha 18.

Celé korzo plánuje letňanská radnice dokončit nejpozději v roce 2023. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu