• Načítám...
>

Letňanští žáci pokřtili novou tělocvičnu sportovním kláním

  • 26. ledna 2023,
  • 9:12,
  • PRAHA 18,
  • Monika Rusová

Nová multifunkční tělocvična při ZŠ generála Františka Fajtla má za sebou první zátěžový test v podobě sportovního klání několika škol. Tři základní letňanské školy bojovaly o vítězství ve florbale a přehazované.

Reklama

Nová multifunkční tělocvična při Základní škole generála Františka Fajtla má za sebou první zátěžový test v podobě sportovního klání několika škol.

"V září jsme otevřeli tuto krásnou tělocvičnu, která za poměrně velkého úsilí pana starosty a městské části byla vybudována pro naše žáky. Jak jinak pokřtít tuto tělocvičnu do ostrého provozu než sportovní akcí. Tak jsme vymysleli turnaj všech našich letňanských škol, hlavně ve florbale a přehazované, protože tento sport děti hodně baví. Jsme rádi a doufáme, že z toho vznikne tradice pro naše letňanské školy a bude se opakovat každý rok,” řekla Eva Duchková - ředitelka ZŠ generála Františka Fajtla.

"Tato základní škola docházela jako jediná na tělocvik do vedlejší školy, protože neměla tělocvičnu. Je tu přibližně 450 dětí a je to hlavně pro ně, ale i ostatní školy sem můžou chodit a využívat tento prostor," řekl Stanislav Nekolný (ANO), radní MČ Praha 18.

"Hala nám souží také pro cheerleading a ve večerních hodinách zde probíhají také pronájmy klubů a sportovních organizací,” řekl Martin Halama (ODS a Svobodní), radní MČ Praha 18.

Sportovního turnaje se zúčastnilo přibližně 360 žáků ze všech třech letňanských základních škol. Týmy byly rozdělené podle tříd prvního a druhého stupně.

"Hrálo se mi tady dobře, měl jsem skvělý kolektiv a všechno. Potkal jsem tady kluky z jiných škol, takže se mi tady hrálo fakt dobře," řekl Adam Roháč - žák ZŠ Tupolevova.

"Jsem fakt rád, že tento turnaj je tady a fakt mě to tady baví, je to úžasné. Jsem rád, že to někdo dokázal udělat,” řekl Tomáš Gutenberg - žák ZŠ Fryčovická.

"Líbí se mi ještě na tom, že můžeme poznat žáky z ostatních škol, to je první příležitost, co máme a za to jsem rád," řekl Vojtěch Kolář - žák ZŠ generála Františka Fajtla.

"Pokud jde ještě o finanční stránku této multifunkční tělocvičny, nám se jako městské části podařilo získat dotace z magistrátu a i od státu," řekl Stanislav Nekolný (ANO), radní MČ Praha 18.

Tělocvična obstála na jedničku s hvězdičkou a všichni zúčastnění si turnaj nemohli vynachválit. Tak snad na viděnou při předávání výherních trofejí příští rok. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu