• Načítám...
>

ZŠ generála F. Fajtla má novou multimediální učebnu

  • 5. dubna 2023,
  • 14:18,
  • PRAHA 18,
  • Ondřej Švec

Základní škola generála Františka Fajtla v městské části Praha 18 se může pyšnit zbrusu novou multimediální učebnou s důrazem na IT a výuku jazyků. Celkově jde už o třetí zrekonstruovanou učebnu za poslední roky. Navštěvovat ji mohou žáci všech ročníků a je o ni velký zájem. Nová učebna vznikla za podpory městské části, podstatnou část financí pak zajistily evropské fondy.

Reklama

Ze zbrusu nové učebny se mohou těšit žáci i učitelé Základní školy generála Františka Fajtla v Letňanech, která vznikla za přispění městské části Praha 18 a evropských dotací. 

„Mám velkou radost z toho, že se vedení školy vydalo cestou, nejen, že spoléhalo na nás jakožto na městskou část a zřizovatele, ale že si vytvořili vlastní projekt, který se jim i za spoluúčasti naší městské části podařilo prosadit. Ve vztahu k hlavnímu městu Praze přišly peníze z Operačního programu Praha - pól růstu. Získali jsme na to 1, 8 milionu korun, z vlastních zdrojů pak více než 200 tisíc,“ vysvětluje místostarosta městské části Praha 18, Ondřej Lněnička (ODS).

Nová multimediální učebna se zaměřuje na oblast IT a výuku jazyků. Jde už celkově o třetí učebnu, kterou se za poslední roky podařilo ve škole zrekonstruovat. 

„Učebna by měla vyhovovat trendům dnešní doby, takže jsme společně s firmou, která se zaobírá touto problematikou, vymysleli takové řešení, které nám bude vyhovovat a bude splňovat naše požadavky na výuku. To znamená, že budeme moci realizovat výuku více individuálně, každý žák má své pracoviště a výuka může být uzpůsobena jejich tempu,“ vyjmenovává zástupkyně ředitelky ZŠ generála Františka Fajtla a zastupitelka městské části Praha 18, Irena Šípová (za ODS).

Žáci mohou zároveň pracovat i v takzvaných hnízdech a mohou tak spolupracovat v rámci skupiny. Učebna také nabídne propojení s okolním světem.

„To znamená realizovat různé zahraniční projekty s jinými evropskými školami, které jsme už v uplynulých letech zahájili a které už běží. Ta technika nám pomůže je lépe využít a třeba i ve větší míře,“ říká Irena Šípová (za ODS), zástupkyně ředitelky ZŠ generála Františka Fajtla a zastupitelka městské části Praha 18.

O novou učebnu mají děti velký zájem. Třeba Viviana z 8. A se těší hlavně z výuky jazyků. 

„Je to určitě zajímavé. Líbí se mi, že tady můžeme dělat o dost více věcí, než v jiných učebnách a přijde mi, že učebna i moc hezky vypadá,“ pochvaluje si žákyně 8. A Základní školy generála Františka Fajtla, Viviana Kučiaková. 

Nová multimediální učebna v Základní škole generála Františka Fajtla jednak pomohla vyřešit problémy s kapacitou, ale zároveň nabízí atraktivní a příjemné zázemí pro zkvalitnění výuky, které ocení jak žáci, tak učitelé. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu