• Načítám...
>

V Letňanech si lidé stěžují na napadení zaběhnutým psem

  • 13. listopadu 2023,
  • 19:47,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 18 si lidé stále častěji stěžují na napadení zaběhnutým psem, který svému majiteli utekl ze zahrady nebo se mu vysmekl z vodítka. Vedení letňanské radnice proto apeluje na pejskaře, aby si své čtyřnohé miláčky lépe hlídali a ideálně je venčili na vodítku. Některé incidenty totiž končí fatálně.

Reklama

Na radnici pražských Letňan přibývá stížností na útoky zaběhlých psů. Nedávný incident dokonce pro jednoho z napadených čtyřnohých miláčků skončil fatálně.

,,V současné době evidujeme několik případů, kdy zběhne pes s tím, že se stává, že majitel neohlídá svého psa a vysmekne se mu nebo uteče ze zahrady, ten se pak potuluje a napadá jiné psy. A v poslední době jsme řešili dva přestupky, kdy pes takhle utekl a napadl jiného psa, přičemž jeden pejsek takhle přišel o život," řekl radní MČ Praha 18, David Červenka (Přísaha a Náš domov Letňany).

Radnice chce proto své pejskaře varovat a apelovat na to, aby své čtyřnohé parťáky měli na vodítku a pouštěli je ideálně tam, kde se neshromažďují děti, jako jsou například dětská hřiště.

,,Chci na tomto místě apelovat na občany, aby se chovali zodpovědně, hlídali si své pejsky, aby nevznikaly škody na životech, protože smrt každého pejska je bolestivou záležitostí a dbali jejich bezpečnosti," doplnil radní.

,,Já s ním chodím na vodítku vlastně pořád, hlavně po Praze a pouštím ho opravdu jenom třeba tady na tom poli přes ulici, protože mi to přijde správné, mělo by to tak být a myslím si, že ti psi, co nejsou na vodítku, nejsou moc pod kontrolou," řekla Lucie Zedníková - obyvatelka Letňan.

Vyhlášku, která by přesně stanovila, kde všude je možné psy venčit bez vodítka, Praha připravuje. Vydat podobná pravidla chtěl magistrát už několikrát, naposledy loni. Návrh ale mezi pražskými pejskaři vzbuzoval kontroverze.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu