• Načítám...
>

Praha 18 odměnila nadějné sportovce roku

  • 7. prosince 2023,
  • 14:52,
  • PRAHA 18,
  • Lucie Sinková

Osmnáctá městská část vůbec poprvé vyhlásila anketu Sportovec roku. Z té vzešlo hned několik šikovných a nadějných talentů. Nejlepší sportovci byli odměněni v obřadní síni ÚMČ Praha 18.

Reklama

Praha 18 podporuje mladé sportovce v nejrůznějších oblastech a právě proto uspořádala anketu Sportovec roku.

,,Tato akce je pro městskou část velmi významná, je to ocenění sportovců, je to pro nás první ročník, takže jsme na to velmi hrdí," řekl Zdeněk Kučera (ANO), starosta MČ Praha 18.

Výběr sportovců napříč kategoriemi probíhal v několika kolech. Nejdříve se nominovaly kluby a organizace, ve druhém kole vše hodnotila odborná porota a nakonec mohla hlasovat i veřejnost. Bylo celkem šest kategorií - Sportovec roku, Naděje roku, Hvězda roku, Trenér roku, Síň slávy a Nejlepší tým. 

,,Podle mě jsem cenu dostala za mistrovství světa na Kypru a za hodně vyhraných míst na stupních," prozradila Vendula Kalkusová, mistryně světa Fitness Acrobatic a Naděje roku.

,,Pocit je to neuvěřitelný. Toto vyhrát je boží. Věnuji se florbalu, ale neřekl bych, že to bylo jenom moje dílo. Pomohl mi celý tým a všichni trenéři, takže tímto jim děkuji. Jsem jim vděčný. Samozřejmě, že Švédsko je meta, jak se tady říká a je to vážně super sen a pak ještě florbalová reprezentace," nechal se slyšet Václav Beránek, florbalista a Hvězda roku.

Čestná občanka Letňan a bývalá česká profesionální tenistka Lucie Hradecká přišla nadějné talenty podpořit a předat ceny.

,,Myslím si, že je to úžasné, protože každý, kdo podporuje děti, které sportují, tak má u mě určitě veliký kredit, protože si myslím, že děti teď moc ke sportu nejsou úplně vedené. Rodiče nemají tolik času. Takže i malá příležitost, která je u sportu udrží, je za plusové body," řekla Lucie Hradecká, tenistka.

,,Sám rád sportuji. Řekl bych, že je to potřebné, člověk si potřebuje trochu pročistit hlavu a protáhnout tělo, když tu celý den sedí," prozradil Zdeněk Kučera (ANO), starosta MČ Praha 18.

Každá kategorie už má tedy svého vítěze. Do Síně slávy vstoupil Jiří Beran starší, který je zároveň otcem i trenérem vítěze Sportovce roku, což je Jiří Beran mladší. Historicky první ročník ankety Sportovec roku Prahy 18 dopadl na výbornou a všichni aktéři se už teď těší na další.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu